Grote vijanden en nog grotere wapens in spectaculaire trailer God of War II

Gisteren hadden we al het goede nieuws dat God of War II: Divine Retribution klaar is en alleen nog een aantal laatste controles moet doorstaan. Aangezien de release langzaam aan weer wat dichterbij komt, begint het media-circus rondom God of War al goed op gang te komen. Vandaag is er een spectaculaire nieuwe trailer uitgebracht, waarin Kratos het opneemt tegen grote vijanden met hele grote wapens. In Amerika zal de game al halverwege maart uitgebracht worden, vandaar de verwijzing aan het einde van de trailer. Helaas moeten wij er nog tot eind april op wachten, wellicht dankzij de introductie van de PlayStation 3.

Divine Retribution betekent vrij vertaald ‘Goddelijke Wraak’. Mensen die God of War op Hard mode hebben uitgespeeld krijgen hiermee misschien al een idee waar dit tweede deel over gaat. Bonusmateriaal gaf namelijk al verschillende hints voor een tweede deel. Hieronder vielen de volgende plots: als eerste Kratos’ broer, die als kind al te zwak was om uit te groeien tot volwaardig soldaat en daarom aan zijn lot overgelaten werd. In de hel groeide hij uit tot een kwaad soort duivel en wil wraak op zijn broer, die hem in de steek liet. Zeer waarschijnlijk als vervolg dus. Een tweede mogelijkheid is dat Kratos’ moeder, vlak voor haar dood, op Kratos’ vraag wie zijn vader was, ‘Zeus’ antwoordde. Kratos is hierom uiteraard kwaad gezien het feit dat zijn bloedeigen vader hem niet (of nauwelijks) hielp in zijn strijd tegen Ares. Dus is het in deeltje twee misschien wel tijd voor… inderdaad, wraak.
Het is zeker al wel duidelijk dat de stoere Kratos ook in dit tweede deel weer tegen allerlei mythologische monsters uit het oude Griekenland zal moeten vechten. Wederom staat de game bol van het geweld, bloed en brute finishing moves.

God of War II: Divine Retribution verschijnt op 27 april voor de PlayStation 2.

  1.   
    snowbob's avatar

    de PS2 is bijna verleden tijd, waarom niet opde PS3 met nog wat meer functies en beter graphics?

  2.   
    ChielB's avatar

    Nou ja, als je ziet wat deze game nog uit de PS2 weet te slepen…. Dat is toch zeker niet verkeerd. 🙂
    En natuurlijk zal niet iedereen direct een PS3 kopen, waardoor het toch wel erg lekker is dat ze nog games blijven maken voor de PS2.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    @ snowbob

    je houd zeker geen nieuws bij het is al een tijdje geleden gezegt hier ook dat die ook naar de ps3 komt. alleen het spel was al in de maak voor de ps2 en er zijn nog zat mensen met een ps2 als de ps3 uit komt. dus het is juist goed dat die niet gelijk naar de ps3 komt

  4.   
    Raks's avatar

    Dit ziet er heel strak uit voor een ps2. Daarom ga ik hem ook halen 😀

  5.   
    Tha Destiny's avatar

    w00000t vette trailer 8)