Guitar Hero-serie staat open voor andere muzikale genres en blijft PS2 trouw

De populaire muziekgame Guitar Hero zal in de toekomst mogelijk ook andere muzikale genres bevatten dan het huidige rock. Dit maakte Dusty Welch, hoofd uitgever van RedOctane, bekend in een interview met Eurogamer:

    “There are numerous genres of rock music, including pop, and we’re certainly looking into exploring all of our options to continue bringing what our fans want, and their demand will ultimately determine what direction the franchise will take. It has always been a top priority for us to keep the content fresh and exciting, and our fans should expect nothing less from Guitar Hero every time they pick up the guitar to rock out.”

Recente geruchten wezen er al op dat er dit jaar wellicht een 1980’s editie van Guitar Hero zal verschijnen, hoewel RedOctane hier nog niet op heeft gereageerd. In ieder geval kunnen we ons opmaken voor meer variatie met de gitaar. Misschien een stevige blues of een rustige ballad straks als opvolger van Guitar Hero 2? In ieder geval heeft RedOctane aangegeven dat ze zich niet uitsluitend zullen richten op de next-gen consoles. Ook de PlayStation 2 zal als platform nog steeds gebruikt worden.

In Guitar Hero 2 zal het er net als in zijn voorganger er om gaan om op het juiste moment de juiste snaar weten te raken en op deze manier punten te scoren. Het spel heeft nog steeds dezelfde ontwikkelaar, alleen heeft Harmonix nu al toegezegd dat het tweede deel in de Guitar Hero een stuk moeilijker zal zijn dan de eerste en ook zal het spel bomvol zitten met allerlei multiplayer modes om je samen helemaal op uit te leven! Natuurlijk doe je dit op de twee bijgeleverde gitaren om het allemaal zo realistisch mogelijk te maken.

Guitar Hero II is al sinds vorig jaar november verkrijgbaar voor de PlayStation 2. De Xbox 360-versie zal in maart uitgebracht worden.

  1.   
    meatball's avatar

    se moatte er METAL yn dwaaaaaan:D:D:D:P

  2.   
    ChielB's avatar

    In elk geval erg lekker om te horen dat ze de PS2 niet meteen vergeten…. 🙂