Deadline breekt Forza 2 op

Slecht nieuws voor de Forza-liefhebbers onder ons. Forza Motorsport was op de Xbox een succes, waardoor de druk op Forza Motorsport 2 alleen maar groter wordt. Doordat er een deadline voor het behalen van checkpoints tijdens het onwikkelen is, zijn er enkele functies geschrapt. Het beloofde aantal van twaalf auto’s per race is teruggeschroefd tot acht, wat we kennen uit het eerste deel. Dit omdat de game dan op het beoogde minimum van 60 FPS te kunnen laten lopen. In plaats van 60 tracks zullen er nu slechts 45 zijn, wat neerkomt op een daling van het aantal omgevingen van achttien naar twaalf. Om toch nog een zonnige kant van dit bericht in te zien: de tracks zullen later als download op Xbox Live te downloaden zijn. Negatief kantje van dit positief kantje: we weten nog niet of dit tegen betaling gebeurt…

Forza Motorsport 2 gaat verder waar het eerste deel ophield en gaat de strijd met Gran Turismo (HD) nu echt aan. Het realisme wordt nog dieper uitgewerkt en in combinatie met fotorealistische graphics, zeer geavanceerde physics en een uitgebreid schadesysteem worden alle eigenschappen van de Xbox 360 volop gebruikt. Onderdelen zullen slijten en een kapotte spoiler zal ook echt voor minder grip zorgen. Ook de afstelling van je bak is van cruciaal belang, alle statistieken worden namelijk real-time doorberekend naar je prestaties op het asfalt. Ook met al deze geheugenslurpende features draait de game met allerlei toeters en bellen, wat dacht je van 60 frames per seconde, motion-blur bij hoge snelheiden, high-dynamic-range lichteffecten en uiteraard viermaal anti-aliasing zodat als er nog karteltjes te zien zouden zijn op je HDTV, deze nu allemaal weggepoetsts zijn.
Daarnaast zit de game bomvol met auto’s, circuits en onderdelen. Meer dan 300 snelle bakken zitten er in de game, varierend van Ferrari’s, Porsche’s en Lamborghini’s tot bakken van Nissan, Volkswagen, Opel of General Motors. Daarnaast bevat de game 45 circuits, compleet met de bekenden der Aarde. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Nürburgring Nordschleife, Road America Race Track, Silverstone Circuit, Tsukuba Circuit, Mazda Raceway Laguna Seca en de Sebring International Raceway. Daarnaast zitten er fictieve banen in de game, waarbij je bijvoorbeeld moet denken aan de overbevolkte straten van Rio Janeiro.
Naast een uitgebreidere singleplayermode biedt Forza Motorsport 2 uiteraard ook een online-onderdeel via Xbox Live, waar het strijdgewoel pas echt losbarst. Met maximaal acht man kun je scheuren met alle dingen die je je maar wenst, namelijk de veelzijdigheid van de carrieremodus.

  1.   
    Kilerden's avatar

    ik hoop zo dat die mappen geen geld gaan kosten…

  2.   
    MC TiM's avatar

    Dit is echt dom! (krijg de nijging om ze de grond in te trappen, maar dat terzijde). Wil je een game kapot maken, zet er maar tijdsdruk op, lever maar een halve game met bugs en glitches op. En dan daarna zeuren dat de verkoopcijfers tegenvallen. Sukkels!

  3.   
    FableFreak's avatar

    das klote

  4.   
    FableFreak's avatar

    sukkels ja