Voormalig medewerker Bungie: online modus Halo 3 ver voor op concurrentie

Max Hoberman, een voormalig medewerker van Bungie, heeft gezegd dat de Xbox Live eigenschappen van Halo 3 jaren voorliggen op alle andere games van dit platform. Daarnaast gaf hij aan dat ze bij Bungie een extreme mate van geheimhouding hebben wat betreft Halo 3:

    ”Online, UI, planning… All sorts of stuff. I did that for a long time. But that quickly became impossible as the game reached implementation. They won’t even let a build of Halo 3 leave the building.”

Stiekem een stukje Halo 3 thuis uitproberen zat er voor Hoberman dus zeker niet in, die nu baas is van Certain Affinity, een nieuw bedrijf dat dankzij enige hulp van Microsoft is opgezet. Momenteel werken ze bij Certain Affinity aan multiplayer maps voor Halo 2 en de verwachting is dat deze maps ergens in de lente van dit jaar zullen verschijnen.

Halo 3 gaat logischer wijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

Nieuw in de multiplayer zal de ‘mancannon’ zijn; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken. Duidelijk is dat deze eerste Halo titel op de Xbox360 een ongelooflijke visuele ervaring zal gaan worden.

Halo 3 zal ergens in de tweede helft van 2007 uitkomen voor de Xbox 360.

  1.   
    Diede's avatar

    Ik denk eerder dat dit een vorm is van misplaatste arrogantie, aangezien hij niet kan weten hoe de concurrentie ervoor staat met het ontwikkelen van hun games.

  2.   
    ChielB's avatar

    Even lezen, het is geen concurrentie… 8)
    Zou sowieso al wel raar zijn als hij dan met z’n eigen bedrijf aan Halo 2 maps werkt. 😉

    Hij heeft aan diverse onderdelen gewerkt van Halo 3 (Online, UI, planning) en is toen zijn taak daarmee volbracht was, weg gegaan en heeft toen blijkbaar dat nieuwe bedrijf opgestart.