Maker van Metal Gear Solid ziet de pc wel zitten

Hideo Kojima, bekend van de titel Metal Gear Solid, heeft verklaard best een keer een game te willen ontwikkelen voor de PC. Dit zei hij in een interview met GamePro.

‘Om eerlijk te zijn zou ik best iets voor de PC willen ontwikkelen. Het is een multiplatform. Ik heb trouwens het werken voor de pc bestudeerd.’ Dit zei hij nadat hem werd gevraagd of Metal Gear Solid 4 ook voor andere platforms ontwikkeld zou worden. ‘Tot nu toe is de game exclusief voor de Playstation’, verklaarde Kojima.

‘Wanneer je games voor de pc ontwikkelt, heb je niet te maken met bemoeienis van first party’s. Hoewel ik er voor open sta, zo anders is dat bij (vooral de jongere) medewerkers uit mijn staf. Zij vinden de pc niet zoveel aan.’ Het is dus ook maar zeer de vraag of Kojima in de toekomst een pc-titel zal ontwikkelen. Sony zal bovendien de exclusiviteit van Metal Gear Solid niet snel weggeven.

  1.   
    Nirusu's avatar

    Metal Gear Solid 1 is toch ook op de PC uitgekomen?

  2.   
    ZeroTolerance's avatar

    Dat was gewoon een port niet speciaal ontwikkeld voor de pc

  3.   
    Lasso's avatar

    Vaak worden ports ook door een ander team gedaan. Omdat de creatieve mensen anders op hun gat zitten. Ik weet even niet uit mijn hoofd of dat ook het geval was bij Metal Gear. Volgens mij was het trouwens deel 2.

  4.   
    Joost Nijhof's avatar

    test

  5.   
    Mandamo's avatar

    Doe maar niet. Lijkt me niet werken.

  6.   
    Mrn.'s avatar

    Nee!
    Denk het ook niet 😕 !

  7.   
    Raks's avatar

    klinkt goed :D, waarom zou het niet werken? als splinter cell werkt waarom zou het niet lukken met MGS?