Bescherm het mensenras op nieuwe screens en artwork van Mass Effect

BioWare, de makers van onder andere Baldurs Gate, Neverwinter Nights, Jade Empire en Star Wars: Knights of the Old Republic, zijn al weer enige tijd bezig met een nieuwe game voor de Xbox 360: Mass Effect. De game zal het eerste deel zijn van een nieuwe trilogie en het lijkt zeker een titel te worden om in de gaten te houden. Vandaag zijn er weer wat nieuwe screenshots en artwork opgedoken van deze veelbelovende actie-RPG.

In Mass Effect heb jij commandant Sheppard van het ruimteschip de Normandy onder de knoppen, ten tijde van de 23e eeuw. Inmiddels is het ons gelukt om door de ruimte te reizen, al krijgen we nog niet het respect van de andere buitenaardse rassen. Hierdoor zijn de Spectres in het leven geroepen, waar jij er eentje van bent. Jij dient als bodyguard voor het mensenras en voert routinevluchten en vredesmissies uit. Tijdens een patrouille kom je achter een schokkende ontdekking, die tevens de rode lijn door de game is. Je zult de verschillende beschavingen aan jouw zijde moeten krijgen, en zo het universum van zijn ondergang te redden. Hiervoor moet je uiteraard talloze planeten in verschillende zonnestelsels moeten bezoeken. Om hier levend doorheen te komen ontwikkelt je character zich uiteraard continu, doormiddel van een Role Playing-systeem dat veel gelijkenissen vertoond met Star Wars: KotOR. Een belangrijke vaardigheid is Dark Matter. Hiermee kun je je omgeving, je vijanden en je gesprekspartner manipuleren. Mass Effect biedt namelijk een nieuw, revolutionair dialoogsysteem waarmee je de ander bijvoorbeeld kunt onderbreken, aanvullen of lichaamstaal zenden. Aan zijn lichaamstaal is vervolgens af te lezen wat zijn werkelijke mening is. Hier is uiteraard een geweldige grafische pracht voor nodig, en die heeft Mass Effect dan ook. De game kent vele grafische foefjes zoals uiteraard High Definition, Bump Mapping en Action Blur. Het grootste gedeelte van de game zul je aan het verkennen, handelen, praten en verzamelen zijn, maar Mass Effect kent ook een heleboel shootouts.

[SCREENSHOTS]

Mass Effect staat voorlopig gepland voor het eerste kwartaal van dit jaar en verschijnt voor de Xbox 360.

 1.   
  Gold_Thunder's avatar

  DAT SPEL MOET IK HEBBEN!!!

  MAKERS VAN KOTOR DUS HET KAN NIET SLECHT ZIJN!! ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€

 2.   
  Nirusu's avatar

  Ziet er inderdaad wel tof uit.

 3.   
  Dennis1's avatar

  Beetje erg rare monsters zeg ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜•
  ik hoef hem niet

 4.   
  ChielB's avatar

  Die lijken wel wat op de vortigaunts uit Half-Life 2. ๐Ÿ™‚
  Voor de rest kan het best een bijzondere game worden, eindelijk eens wat anders dan een standaard shooter met aliens. 8)

 5.   
  Firef0x's avatar

  groen gras!

 6.   
  Nielskuhhveki's avatar

  @dennis

  Bang ? ๐Ÿ˜›

 7.   
  MC TiM's avatar

  Ik kan niet wachten, bioware levert altijd pareltjes af!