Kratos moet nog even geduld hebben: God of War II uitgesteld

Nadat we eerder vandaag weer een stevig pakketje met nieuwe screenshots al hadden van God of War II, heeft Sony bekend gemaakt dat de game uitgesteld is tot het tweede kwartaal van dit jaar. Aangezien de game oorspronkelijk verwacht werd op 27 april, is de kans klein dat we heel veel langer moeten wachten om Kratos aan het werk te zien. Hoewel het niet met zekerheid valt te zeggen, is de kans groot dat deze grande finale van de PlayStation 2 is uitgesteld om de aandacht wat langer op de introductie van de PS3 te kunnen richten.

Divine Retribution betekent vrij vertaald ‘Goddelijke Wraak’. Mensen die God of War op Hard mode hebben uitgespeeld krijgen hiermee misschien al een idee waar dit tweede deel over gaat. Bonusmateriaal gaf namelijk al verschillende hints voor een tweede deel. Hieronder vielen de volgende plots: als eerste Kratos’ broer, die als kind al te zwak was om uit te groeien tot volwaardig soldaat en daarom aan zijn lot overgelaten werd. In de hel groeide hij uit tot een kwaad soort duivel en wil wraak op zijn broer, die hem in de steek liet. Zeer waarschijnlijk als vervolg dus. Een tweede mogelijkheid is dat Kratos’ moeder, vlak voor haar dood, op Kratos’ vraag wie zijn vader was, ‘Zeus’ antwoordde. Kratos is hierom uiteraard kwaad gezien het feit dat zijn bloedeigen vader hem niet (of nauwelijks) hielp in zijn strijd tegen Ares. Dus is het in deeltje twee misschien wel tijd voor… inderdaad, wraak.
Het is zeker al wel duidelijk dat de stoere Kratos ook in dit tweede deel weer tegen allerlei mythologische monsters uit het oude Griekenland zal moeten vechten. Wederom staat de game bol van het geweld, bloed en brute finishing moves.

God of War II: Divine Retribution verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar voor de PlayStation 2.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Jaaa zeg, wordt er tegenwoordig ook maar bij een enkele game de deadline gehaald?!

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    jammer zeg wil hem graag hebben 😕