Blizzard verwijdert meer dan 105.000 World of Warcraft-accounts

Blizzard heeft de daad bij het woord gevoegd om agressief op te treden tegen cheaters in World of Warcraft. Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat het bedrijf ruim 105.000 accounts heeft verwijderd in de maand november. Hiermee is ook ruim 12 miljoen aan goud uit het spel verwijderd. De verwijderde accounts waren allen in strijd met de Terms of Use, zoals het gebruik maken van cheat-programma’s om automatisch goud en items te verzamelen.

Vorige maand maakte Square Enix ook al bekend dat ze vele online cheaters hebben gebanned. Net als SE heeft Blizzard aangegeven dat ze actief blijven zoeken naar cheaters om het spel voor iedereen leuk te houden.

World of Warcraft is een MMORPG is het welbekende Warcraft universum, waar vooralsnog alleen RTS in werd gespeeld. Maar nu kun je dus ook met zijn allen tegelijk gaan Roleplayen, monsters verslaan en quests uitvoeren. Je kunt spelen als onder andere een Mens, Orc, Elf, Trol, Dwerg of een Ondode en dan ook nog eens in een Warrior, Mage, Druid, Rogue, Priest, Hunter of één van de andere klassen. Er is een gigantische wereld met supergrote steden om te verkennen en een verrassend plot om te ontrafelen. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: Reign of Chaos beginnen de volkeren zich in Azeroth weer een beetje te herstellen, ze beginnen weer steden te bouwen en legers te maken. Er staat ook een nieuwe donkere vorst op om de wereld in gevaar te brengen, en wie moet dat voorkomen? Niet alleen jij, maar ook duizenden andere spelers die op dat moment online zijn. Je kunt in groepjes reizen en tegen veel verschillende monsters vechten en er is genoeg anders te doen zoals voorwerpen verzamelen, maken en verkopen.

World of Warcraft is in februari 2005 uitgekomen op de PC en begin volgend jaar zal de uitbreiding The Burning Crusade uitgebracht worden.

 1.   
  defjam's avatar

  en terecht maar ze hebben zow weer een nieuw account

 2.   
  Koen's avatar

  Beter verwijderen dan ze door te laten gaan. Bannen ze ook geen IP’s ofiets.

 3.   
  Lasso's avatar

  Als Blizzard dit blijft doen, wordt het een dure grap voor ze. Dus terrecht. 😉 Dikke deflatie in Azeroth. 😛

 4.   
  punk's avatar

  als nu iedereen cheat dan is het probleem opgelost 😆

 5.   
  Koen's avatar

  Ik mag het spel toch niet. Laat mij maar een leger bouwen 8)