Sony bezig met plannen voor video downloads op de PlayStation 3

Bronnen binnen Sony hebben aangegeven dat het bedrijf zich gaat storten op de zeer populaire markt voor het downloaden van digitale films. Dit zal gebeuren via het online netwerk van de PlayStation 3. Hiermee wil Sony de strijd aangaan met Apple Computer en natuurlijk de wat meer bekende Xbox Live service van Microsoft, waarmee mensen in de Verenigde Staten al enige tijd films en series kunnen downloaden.

Volgense de berichten is de nieuwe service van Sony al ruim anderhalf jaar in ontwikkeling en zal het begin 2007 gelanceerd worden voor het publiek. De service zal onder meer films van Sony Pictures Entertainment bevatten, maar op termijn komt daar ook content van andere studio’s nog bij. Daarnaast zal de service PS3-gebruikers de mogelijkheid geven om hun film downloads te synchronizeren met de PlayStation Portable (PSP).

Sony hoopt dat de nieuwe service zal gaan bijdragen om beter te concurreren met de Xbox 360, waarop zoals gezegd al sinds november televisie en film content is te downloaden. Toch behoort het grootste aandeel van de markt voor digitale film downloads nog steeds toe aan Apple, die via hun iTunes Store al tijden televisie en film downloads aanbieden. Het lijkt er op dat Sony zich op een zeer breed vlak wil gaan meten met de concurrentie.

  1.   
    Ruudjee's avatar

    [cough] Rip-off [cough/]

  2.   
    ChielB's avatar

    Rip-off van?

    Dan zou dus niks meer mogen als je niet de eerste ermee bent? Lijkt me juist alleen maar goed dat ook Sony zich op een totaalpakket richt…