Per ongeluk nieuwe plot-informatie Assassin’s Creed bekend gemaakt?

Nadat enige tijd geleden bekend werd dat Assassin’s Creed uitgesteld zou worden, is het alweer even stil geweest rond dit spel, wat misschien wel bovenaan ons verlanglijstje staat. Vandaag is die rust bruut verstoord dankzij de losloppige actrice Kristen Bell. Zij deed in een interview met IGN TV de volgende, mysterieuze mededeling over het verhaal. (let op: dit verhaal kan spoilers bevatten!)

    “Het lijkt ongeveer op het soort onderzoek wat momenteel gaande is, over het feit dat je genen misschien in staat zijn om dingen te onthouden. Je zou kunnen zeggen dat het instict is, maar hoe weet een jong vogeltje dan dat hij een worm moet eten en geen kakkerlak, als zijn ouders hem dat niet laten zien? Het verhaal gaat om een wetenschappelijk bedrijf dat probeert, in de stijl van de Matrix, in de hersenen van mensen te zoeken naar voorouders die vroeger een assassin waren, om zo uit te vinden wie die persoon is.”

Genoeg stof tot nadenken dus weer over alle mogelijke plotten en plotwendingen die we kunnen verwachten…

In Assassin’s Creed speel je Altaïr, een lid van de Assassijnen ten tijde van de Middeleeuwse kruistochten. In de game neem je zijn rol als sluipmoordenaar op je, zodat de game vooral zal bestaan uit observeren, sluipen en moorden. Wanneer je je ‘target’ hebt gekregen en je weet wie je volgende slachtoffer zal worden, heb je de keuze uit een scala aan mogelijkheden om de ongelukkige om het leven te brengen. Zo zul je hem/haar eerst kunnen observeren om diens dagelijkse route te ontdekken, waarna je een hinderlaag aanlegt en het slachtoffer een kopje kleiner maakt. Hierop zijn talloze variaties, ook omdat Altaïr erg lenig is (hij schijnt 50% van de vaardigheden van de Perzische Prins te hebben) en volgens Ubisoft alle kanten uit kan.

Assassin’s Creed staat voorlopig gepland voor het tweede kwartaal van 2007 en zal uitkomen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    ChielB's avatar

    Klinkt wel bijzonder! 8)
    En voor de mensen die nog verder geïnteresseerd zijn, check ook eens het volgende al bekende filmpje (vanaf 5.35 min.), waarin je misschien een glimp kunt opvatten van iets na de sterf-scene. http://youtube.com/watch?v=cbYiV4IiWeI

  2.   
    defjam's avatar

    ik snap niet wat er mee bedoelt word en volgens mij heeft het er geen zak mee te maken

  3.   
    ChielB's avatar

    Het gaat dus vooral om dat laatste deel over een bedrijf dat via mensen (bijvoorbeeld in het heden) bepaalde assassin’s probeert te achterhalen. Dus misschien dat je niet alleen in de 12e eeuw speelt, maar dat de hoofdpersoon bijvoorbeeld een voorouder is van een ander speelbaar personage (in de toekomst ofzo).

  4.   
    Tha Duck's avatar

    Dat komt wel overeen met wat Ubisoft GN laatst heeft verklapt en ’t klinkt nog logisch ook. 😛

  5.   
    Mandamo's avatar

    @ ChielB

    Dat is ook zo, 10% speelt zich af in de toekomst.

  6.   
    ChielB's avatar

    Dat is inderdaad wat op een Ubisoft forum rondgaat, maar het blijft altijd wel leuk om te speculeren over mogelijkheden. Ik hou de game graag scherp in de gaten. 🙂

  7.   
    Ruudjee's avatar

    @ 1ste reactie ChielB..

    Nee, er is niets nieuws op te zien, allemaal al ooit gezien 😉

  8.   
    ChielB's avatar

    Dat filmpje was al eens langsgekomen ja, alleen was mij in elk geval toen niets aparts opgevallen aan dat witte scherm na de sterf-scene. Met deze nieuwe info wordt het toch wel wat duidelijker. 8)

  9.   
    Firef0x's avatar

    In dat witte scherm staat memories ofzoiets. maar dat was allang bekent dat het daar over ging.

  10.   
    Wouter's avatar

    Assassin’s Creed wordt echt een top-game! De graphics, gameplay en die intuitie zijn echt geweldig! 8)

  11.   
    spysiem's avatar

    na steeds op start/pauze had gedrukt kwam ik erachter dat links:hard drive stond, midden: memories, rechts: onleesbaar:P

  12.   
    Nirusu's avatar

    Je ziet inderdaad een dokter of in dergelijke over je heen buigen op het einde.

  13.   
    ChielB's avatar

    Hee, dat was me nog niet eens opgevallen. 8)
    Inderdaad wellicht een van die wetenschappers ofzo…

  14.   
    Design's avatar

    Vet! 8)