De PlayStation 3 hier op drie maart in de winkels?

Sony President of Worldwide Studios Phil Harrison heeft een aantal nieuwe zaken omtrent de PlayStation 3 uit de doeken gedaan. Ten eerste lijkt de derde dag van de derde maand van 2007 een erg belangrijke dag voor Sony te gaan worden, want dan zal er een grote firmwareupdate voor de PlayStation 3 verschijnen. Belangrijker is echter dat er ook gehint werd dat de console op die dag hier in Europa zal verschijnen. 3 maart 2007 dus, zet die dag in je agenda.

De firmware lijkt een aantal erg interessante zaken toe te gaan voegen. Zo zullen de menu’s en de XMB nu kunnen multitasken. Denk dan bijvoorbeeld aan downloaden en muziek luisteren en browsen tegelijkertijd, of je foto’s bekijken onder het genot van wat aanstekende muziek. Daarnaast worden de animaties ervan verbeterd en komen er betere mogelijkheden om je PS3 aan je PSP te verbinden. Tevens is er dan een TV-tuner beschikbaar, waardoor je dus televisie kunt kijken via de PlayStation 3. Maar een stuk aantrekkelijker is de TIVO-optie, waarmee je televisieprogramma’s op kunt nemen op de harde schijf van je PlayStation 3. Hiermee tover je je console dus om in een harddisk recorder.
Verder krijgt de PlayStation Store een facelift. Het zal nu mogelijk zijn profielen aan te nemen en het assortiment wordt een stuk uitgebreider. Ook kun je er meer in-game content aanschaffen, denk bijvoorbeeld aan meer liedjes voor SingStar. Daarnaast zal er rond die tijd ook een nieuwe Eyetoy in de winkels liggen, waarschijnlijk met een high definition camera van 720p.

Minder leuk is echter het nieuws dat Sony er over nadenkt de 20GB-versie van de PlayStation 3 niet in Europa uit te brengen. Deze versie zou waarschijnlijk een stuk minder winstgevend zijn dan zijn grote broertje, die 60GB in huis heeft.

Of dit allemaal waar is, is nog niet zeker, maar hopelijk volgt er binnenkort een officiële aankondiging.

 1.   
  ChielB's avatar

  Het belangrijkste lijkt me hoe dan ook dat ze alles goed voor elkaar hebben bij de launch. Dan maakt 3 of 30 maart echt niks uit…

 2.   
  Wouter's avatar

  Ja klopt. Je kan beter een goede ps3 op 30 maart hebben dan een verneukte op 3 maart(overdreven gezegd).

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  we merken het van zelf wel 😀

 4.   
  Lasso's avatar

  Als ik voor de Ps3 ga, neem ik toch de 60 gig versie. Anders krijg ik later zeker spijt. Dat van die hard disk recorder is echt heel goed nieuws waar ik blij van word. 😆

 5.   
  mastertje's avatar

  mooi precies op mijn verjaardag 😀
  ga ik nou toch maar weer klusjes doen 😛
  maarjah het is dan toch allang uitverkocht