Een kijkje achter de schermen bij Tony Hawk’s Project 8

Tony Hawk’s Project 8 is samen met Downhill Jam voor de Nintendo Wii het nieuwste deel binnen één van de bekendste gameseries. Maar hoe wordt zo’n skategame nou gemaakt en is het wel een beetje waarheidsgetrouw, al dat virtueel geflip? Vandaag is een filmpje vrijgegeven met interviews, beelden en informatie over de game vanachter de schermen.

Tony Hawk’s Project 8 is de achtste skateboardgame van Tony Hawk, en na Pro Skater deeltje 1, 2, 3 en 4, Underground 1 en 2 en American Wasteland gaat men nu de overstap maken naar de next-generation consoles. De game is vanaf de grond opgebouwd voor de nieuwe consoles, waardoor er een heleboel nieuwe dingen mogelijk worden. Zo is de kwaliteit van de animaties nu aanzienlijk verbeterd en hiervoor zijn ook motion-captured skateboarders ingeschakeld. Daarnaast simuleert de game continu de zwaartekracht en de andere krachten die op de skateboarder werken, waardoor er een hoge mate van realisme tot stand komt.
In Tony Hawk’s Project 8 moet jij weer aan de slag als een onbekende skateboarder. In het stadje waar je woont is het zaak om de profs te leren kennen en ze uiteindelijk voorbij te streven. Maar voor het zover is zul je zo goed mogelijk moeten presteren in wedstrijdjes, photoshoots en video-opnames. De wereld is uiteraard geheel vrij om in rond te boarden, en dan zonder die irritante laadtijden van American Wasteland.

Tony Hawk’s Project 8 is een tijdje geleden verschenen voor de X360, Xbox, PS2 en PSP. De PS3-versie zal waarschijnlijk in maart verschijnen als launchgame voor de PS3.

  1.   
    Paolo's avatar

    Toch wel interessant vind ik. 🙂

  2.   
    N.Frufo's avatar

    Ja een skatespelletje!