Nintendo Wii nu al gekraakt?

Van alle huidige consoles blijkt alleen de GameCube redelijk bestand tegen kraken, vanwege de aparte schijfjes die het apparaat alleen maar lust. Nintendo’s Wii heeft dat probleem niet en zo is er nu, net na het verschijnen van de nieuwe console in de VS en Japan en net voor de Europese release, schijnbaar al een methode om eigen software op de Wii te spelen.

De truuk is een combinatie van een Action Replay voor de GameCube en de SD-kaartlezer van de Wii. De Action Replay, een cheatsysteem en regiocodeomzeiler dat dus onder andere voor de GameCube beschikbaar is, maakt het mogelijk om bepaalde software te laden. Daarmee was het al mogelijk om op de GameCube eigen software te draaien, maar de ongewone indeling van de GameCubeschijfjes maakte dit bijna niet te doen. De Wii komt echter met een simpele SD-kaartlezer en het bijbehorende soort kaarten en een programmaatje om ze geschikt te maken voor deze truuk zijn eenvoudig verkrijgbaar.

Het kraken van de Wii kan voor onschuldige doeleinden gebruikt worden, zoals het spelen van echt zelfgemaakte dingetjes, maar het opent ook een mogelijkheid om gekopieerde games te spelen. Zo zijn er al emulators in omloop, waarmee NES, SNES en andere games gespeeld kunnen worden. Dit is uiteraard tegen het zere been van Nintendo, want die biedt met haar Virtual Console juist een mogelijkheid om legaal, maar dan betaald, deze games te spelen.

Nintendo is echter niet weerloos: WiiConnect, de 24uurs downloadservice van de Wii, downloadt en installeert automatisch firmwareupdates zodra ze beschikbaar zijn en dat is dus een eenvoudige methode om dit soort lekken te dichten. Het gerucht gaat zelfs al, dat een dergelijke update al circuleert, maar datzelfde gerucht wordt ook weer ontkend.

Voor wie het fijne ervan wil weten: hier is een tutorial te vinden m.b.t. deze kraak.

Het volgende filmpje zou bewijs moeten zijn van de kraak:

  1.   
    Nirusu's avatar

    Tja, tegenwoordig proberen ze alles te kraken.

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    ja idd en het blijft ze toch wel lukken

  3.   
    Maddy's avatar

    Kan nou niermand een ander nou eens met rust laten 👿

  4.   
    EvilWeeD's avatar

    Hmm,. alhoewel het er “aardig realistisch uitziet” heb ik geen bewijs gezien dat “dit proggie” iets anders kan afspelen dan Supernes, dus ik betwijfel of deze “multi” emulator alles kan wat het weergeeft.
    Was dit mijn “promo filmpje” geweest,had ik geen Snes game laten zien maar op z’n minst Xbox, Ps2 of iets dergelijks 😉