Sid Meier wil Civilization-serie op de console en handheld uitbrengen

Veel gamers kennen de naam Sid Meier maar al te goed. Voor het selecte groepje dat nog nooit van hem heeft gehoord: hij is de held van ontwikkelaar Firaxis en de grote man achter games als Pirates!, het recentere RailRoads! en de succesvolle serie van Civilization. Deze laatste serie loopt al tijden heel erg goed, zo goed zelfs dat Mr. Meier persoonlijk heeft aangegeven dat er mogelijk een console en handheld-versie van Civilization ontwikkeld zal worden. In een interview ter promotie van een nieuwe box-set met Civilization games (getiteld: Civilization Chronicles) zei Sid Meier het volgende:

    Ik denk dat de laatste consoles de kracht hebben om een geweldige beleving af te leveren met de grotere strategy games. Dit is zeker iets waar we onze ogen al op hebben gericht. Het is ons doel om Civilization op elk nuttig platform uit te brengen. Als we het voor elkaar krijgen om voor gamers een leuke ervaring neer te zetten op de DS, dan doen we dat. Momenteel zijn we nog eerst de mogelijkheden aan het verkennen, maar we laten het jullie zeker weten als we verdere stappen gaan ondernemen.”

Ook wat betreft het uitbrengen van games in episodes is Sid Meier een groot voorstander. Firaxis heeft aangegeven al vele plannen hiervoor te hebben, maar voorlopig is het wachten op een officiële bekendmaking…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren