‘De Wii hoeft niet per se het middelpunt te zijn’, aldus Fils-Aime

Reggie Fils-Aime, meneer de president bij Nintendo in Noord Amerika, heeft verklaard dat de Nintendo Wii niet zo nodig het middelpunt van een entertainment set in een huiskamer wil zijn. Bovendien vind hij een vergelijking van de Wii met een Xbox360 en Playstation 3 volkomen zinloos vanwege de andere filosofie achter de consoles.

Fils-Aime zegt dat de Xbox360 en Playstation 3 dolgraag als ‘centre-of-the-living-room, entertainment hub’ gezien willen worden. ‘Laat ze hun ding maar doen’, verklaard Fils-Aime nonchalant. ‘Wij willen game entertainment voor iedereen brengen. Of je nou al een ervaren gamer bent of net om de hoek komt kijken. Daardoor zijn wij een andere weg ingeslagen. Toch proberen mensen de drie consoles te vergelijken, terwijl wij iets compleet anders aanbieden.’

Daarbij heeft Fils-Aime ook ingehaakt op de geruchten over een geheim wat onthuld zou worden nog voor de lancering van de Wii in Amerika. ‘Nee, er is geen geheim. Tenzij ik er niet van af weet, kun je na gaan hoe geheim dat zou zijn!’, grapte meneer Fils-Aime.

De distributie van de Nintendo lijkt te gaan als een tiet. De doelstelling is voor het einde van 2006 vier miljoen Wii’s op de markt te kunnen aanbieden. ‘Wij zullen dat aantal gewoon leveren’, aldus Fils-Aime.

 1.   
  ChielB's avatar

  Meer dan logische uitspraak aangezien de Wii van begins af aan nooit over de mogelijkheden heeft beschikt om ook maar een beetje als ‘centraal entertainment center’ gezien te kunnen worden.

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  idd hebben ze gelijk in de wii is wat anders maar dat maakt niet uit. en daar door word vergelijken moeilek

 3.   
  Baklap's avatar

  De wii heeft wel wat weg van mij Toshiba 320GB externe harde schijf. 😳

 4.   
  Design's avatar

  De Wii wordt duidelijk wel een goede console, maar geen echte concurrentie voor de Xbox360 of de PS3.