Gamersnet.nl

Nintendo maakt lijst met launchtitels voor de Benelux bekend

Vandaag heeft Nintendo Benelux de lijst met launchtitels voor de Nintendo Wii bekendgemaakt. In Europa zullen voor het einde van 2006 maarliefst 27 games verschijnen, waarvan 24 tijdens de launch van de console, op 8 december. Grote titels zijn uiteraard The Legend of Zelda: The Twilight Princess, Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent, Red Steel, Rayman Raving Rabbids, Call of Duty 3, Tony Hawk’s Downhill Jam en Super Monkey Ball: Banana Blitz.
Naast deze 27 titels zullen er vanaf dag één ook nog eens 31 classics via de Virtual Console te downloaden zijn. Een lijst hiervan en meer informatie vind je in dit bericht.

De Nintendo Wii zal vanaf 8 december 2006 in de winkels liggen, voor een prijs van €249 euro. Het is nog niet zeker hoe goed de beschikbaarheid van de console zal worden ten tijde van de launch, aangezien Nintendo nog niet met concrete cijfers is gekomen. Toch stemmen de berichten zeer hoopvol, ook aangezien enkele analisten bureau’s over 10 miljoen exemplaren spreken. Nintendo zelf verwacht voor het einde van 2006 zo’n vier miljoen Wii’s te hebben verscheept.

Opvallend is dat bijvoorbeeld Excite Truck geen launchtitel is, terwijl dat voor de Verenigde Staten wel het geval is.