Herfst-update van de Xbox 360 verlamt nieuwe consoles?

Eerder deze week kon je al lezen over de officiële update van het Xbox360-dashboard. De update blijkt echter niet voor iedereen geheel vlekkeloos te verlopen, want op meerdere sites en fora circuleren al vele berichten van gebruikers met een kapotte Xbox 360. Na het installeren van de update en het aanmelden bij Xbox Live zou de machine vastlopen met een fatale ‘Sytem Error E71’. Dit probleem zou zich alleen voordoen bij zeer recent aangeschafte consoles van slechts een paar dagen oud.

[SCREENSHOTS]

Volgens een woordvoerder van Microsoft is de foutmelding van hardware-matige aard en zou het niets met de nieuwe update te maken hebben. Toch blijft het een apart verhaal en is het zeker oppassen als je de afgelopen dagen een Xbox 360 hebt gekocht, of als je van plan bent er op korte termijn een te halen. De System Error E71 is namelijk een dusdanige fout, dat je Xbox 360 alleen door reparatie weer aan de praat gekregen kan worden.

Mocht je onverhoopt de Error toch al zijn tegengekomen, dan kun je het beste contact opnemen met de Customer Support.

  1.   
    TheProf82's avatar

    Slecht nieuws, hopelijk is het maar bij een aantal consoles ipv duizenden

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    nou ik denk dat het er wel bij een aantal zijn.

  3.   
    ChielB's avatar

    Voorlopig schijnen dus alleen echt nieuwe consoles getroffen te worden. Maar dat zullen er toch best nogal wat zijn…

  4.   
    G-Man's avatar

    Dit is nu al de 2e keer dat na een update veel X360’s vastlopen… De update zelf heeft eigenlijk niet veel extra’s te bieden denk ik, alleen de toevoeging van 1080p-ondersteuning is echt een verbetering. Leuk dat je nu filmpjes kunt streamen, maar hoeveel mensen gebruiken er nou als standaard .wma-bestanden voor video-bestanden?! Konden ze beter .avi ondersteunen.

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    @G-Man

    er is helemaal niks over wma gezegt voor video’s dat kan geen eens volgens mij.het ging over wmv die word wel veel gebruikt om te streamen

  6.   
    ChielB's avatar

    Denk dat hij ook wel wmv bedoelt, wat toch aardig veel voorkomt. Desondanks toch zeer slordig als een update sommige consoles helemaal plat legt…. toch geen positieve reclame.

  7.   
    WoKingNL's avatar

    bedoelen ze met recent 1 maand? 1 week?
    zou ik hem gewoon kunnen updaten ik heb me 360 4 maanden

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    dan kan je hem denk ik wel updaten. het is natuurlijk van een bepaald model 1 van de laaste die problemen geeft als ze die nou gaven.

    maar niet bij elke nieuwe 360 is het geval maar ja het is en blijft een risico dan maar van 4 maanden kan denk ik wel. al garandeer ik niks 😉

  9.   
    ChielB's avatar

    @GameFreakster: er staat in het bericht “Dit probleem zou zich alleen voordoen bij zeer recent aangeschafte consoles van slechts een paar dagen oud.”

    Een console van 4 maanden oud zal geen problemen ondervinden van de update, al blijft het uiteraard gewoon afwachten. De kans is in elk geval zeer klein dat het mis gaat aangezien de enige getroffen consoles echt pas 1 a 2 dagen oud waren.

  10.   
    Copyc@t's avatar

    Ja ja select groepje 360 gers heeft er last van:roll:

    Daarvoor staan alle fora wereldwijd vol met het zelfde probleem, dit is gewoon vet slordig van microsoft…testen ze die updates niet op nieuwe 360gers of zo…De nieuwe 360gers lopen vast bij die nieuwe update, en het probleem staat los van de update?? microsoft vertel geen bullshit!!

    Naar aanleiding van dit bericht staan ook de fora vol van mensen die problemen hebben met vastlopers kapotte xboxen360 gers en nog meer problemen…Die komen nu allemaal in de openbaarheid….

    Hieruit blijkt gewoon de xbox360 een afgerafeld kwalitatief matig product is die zo nodig voor de PS3 op de markt moest zijn………Way to go Microsoft….. Ik ben dus duidelijk niet de enige die al problemen met de 360 heeft gehad, die van mij is al 2 keer terug geweest, ik ben m al een maand kwijt geweest een keer een vastloper met aanlopende DVD’s en een keer fatal error 704. nog een keer en ik pleur het ding na de reparatie op Ebay en ik wacht op de PS3……. Mijn focking PS2 heb ik al vanaf 2000 en maak een keer per jaar m van binnen schoon doe wat naaimachineolie op de laserooggeleidestangetjes en t ding loopt nog altijd als een zonnetje. NOOIT hoeven op te sturen naar Sony….. Nee kwalitatief heb ik meer vertrouwen in Sony als Microsoft, dit is mijn eerste Microsoft console geweest maar ook mij laatste, ik heb het wel gezien nu……..

  11.   
    WoKingNL's avatar

    copyc@t ligt het aan mij maar overdrijf je nou een beetje 🙄

  12.   
    Cirdan's avatar

    @ Copycat heeft wel gelijk over de PS2;) over de 360 weet ik niet want ik heb geen 360 🙄