Nieuwste project van Bethesda wordt shooter Rogue Warrior

Een artikel in Xbox 360: The official Xbox Magazine onthult dat Bethesda Softworks, bekend van Oblivion, samen met Zombie Studios gaat werken aan een groot, nieuw project. Het resultaat moet straks een stevige shooter worden, getiteld Rogue Warrior en zal draaien op de krachtige Unreal Engine 3. Met een 4 player co-op modus waarmee je online met maximaal 24 andere gamers kunt strijden, probeert Rogue Warrior de strijd aan te gaan met Ghost Recon.

Verder werken de ontwikkelaars aan een speciaal multiplayer systeem dat spelers de mogelijkheid biedt om zelf multiplayer maps te bouwen, samengesteld uit andere bestaande maps. Het systeem werkt als volgt: elk level bestaat uit 3 deelgebieden. Jij kiest een gebied uit, het andere team kiest er een uit en het centrale gebied wordt door de Xbox 360 willekeurig gekozen uit de totale lijst. Hierdoor zijn meer dan 200 combinaties mogelijk, waardoor je niet snel een bekende spelwereld tegen zult komen. De verrassing wordt helemaal groot aangezien teams pas weten wat de tegenstander heeft gekozen als ze in het spel zitten.

Rogue Warrior zal ergens in 2007 uitgebracht worden.

  1.   
    ChielB's avatar

    Ben benieuwd wat ze er van gaan maken. Denk dat vooral die wisselende multiplayer maps zeer welkom zijn in de strijd tegen verveling. 8)

  2.   
    Cirdan's avatar

    Rogue = boogschutter en warrior= strijder? toch?

    achja het klinkt wel vet 🙄

  3.   
    defjam's avatar

    een rogue is een soort dief a.k.a. sluipmoordenaar geen boogschutter 😉