F.E.A.R. bereikt gouden status

Terwijl de dvd met daarop het expansion pack van F.E.A.R. waarschijnlijk nog warm op het kantoor van de uitgever ligt, is er vandaag bekend gemaakt dat ook een andere versie van F.E.A.R. goud is gegaan. De eerste F.E.A.R. op de Xbox360 is volledig winkelklaar zal eind deze maand verscheept worden. De Playstation 3 versie is echter nog altijd in ontwikkeling. Voorlopig is men nog steeds van plan de game te lanceren bij de introductie van de Playstation 3. De kans dat het voor ons Europeanen geen launchtitel wordt is daarbij voor ons wel erg klein.


F.E.A.R., First Encounter Assault Recon, is Monoliths nieuwste shooter die om actie en horror draait. Een paramilitaire groepering heeft succesvol een luchtvaartbedrijf ingenomen en de mensen daar tot gijzelaars gemaakt. Ze stellen geen eisen, maar dat weerhoudt de overheid er niet van hun beste mensen naar binnen te sturen en er een einde aan te maken. Dat plan mislukt gigantisch, want de gestuurde commando’s worden grof overmeesterd en de beelden die het naar buiten halen worden abrupt afgekapt door een heel eigenaardige vorm van vernietiging. Gelukkig ben jij er nog, want jij bent getraind om het overklaarbare onderuit te halen en krijgt de beste en nieuwste spulletjes mee. Tijd om er alles aan te doen om dit tot een goed einde te brengen!

F.E.A.R. is al geruime tijd te spelen op de PC en zal in het laatste kwartaal van dit jaar ook verschijnen voor de Xbox 360. Wanneer de Playstation 3-versie zal uitkomen is nog niet bekend gemaakt.

  1.   
    ChielB's avatar

    Was voor de PC een toppertje, ben benieuwd of het ook op de 360 een succes zal worden.

  2.   
    Prince's avatar

    Matig spel, heb me er nog geen week mee kunnen vermaken.

  3.   
    ChielB's avatar

    Bij mij ook nog geen week, maar dat was omdat ik ‘em toen al had uitgespeeld. 😛
    De sterke AI vond ik echt een pluspunt ten opzichte van andere shooters (Quake 4, Doom 3) en het horror-sfeertje moet je liggen, maar dat gaf de game toch wel een mooi extraatje.