De wereld van Oblivion breidt zich verder uit met Knights of the Nine

Vorige maand hadden we al een bericht over een mogelijke uitbreiding van The Elder Scrolls IV: Oblivion. Vandaag heeft Bethesda officieel bekend gemaakt dat de uitbreiding Knights of the Nine zal heten en op 21 november voor de Xbox 360 en PC zal verschijnen. In de Playstation 3-versie zit deze uitbreiding sowieso al verwerkt. Knights of the Nine zal een compilatie zijn van diverse downloadbare content die tot dusver is uitgebracht voor Oblivion: Horse Armor, The Orrery, Wizard’s Tower, Vile Lair, Thieves Den, Mehrunes’ Razor en Spell Tomes. Verder zal de uitbreiding weer goed afgevuld worden met nieuwe quests en ook heb je als speler de mogelijkheid je aan te sluiten bij een totaal nieuwe groepering.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

The Elder Scrolls IV: Oblivion is begin dit jaar al uitgebracht voor de PC en Xbox 360. Voor de Playstation 3 zal de game volgend jaar maart verschijnen en de PSP-versie zal enige tijd later volgen.

  1.   
    Mandamo's avatar

    21 november..mijn verjaardag.. 🙂

    Lijkt me wel cool, wel genaaid dat de pc/xbox 360 bezitters waarschijnlijk iets van €20, €30 extra moeten betalen en dat ie dr bij de PS3 versie gewoon bij zit..

  2.   
    Ruudjee's avatar

    Ja idd! Dan voelen die xDoos360 bezitters zich ook flink genaaid! maar goed..

    Toch wel leuk, ook al speel ik geen oblivion 🙄

  3.   
    TotalPicnic's avatar

    de ps3 bezitters betalen tog al meer aan de console zelf de game word (hoop ik) ook wel duurder

  4.   
    ChielB's avatar

    Je moet het eerder andersom zien: de extra content zou eerder exclusief op de PS3-versie komen en nu is bekend gemaakt dat deze straks al voor de PC en Xbox360 zal uitkomen.

    Uiteindelijk dus positief voor iedereen lijkt me. 🙂

  5.   
    Design's avatar

    Vet! Een totaal nieuwe groepering om je in op te werken. 8)

  6.   
    danielvangent's avatar

    helaas komt de psp versie heeeel erg laat 👿 👿

  7.   
    MC TiM's avatar

    Komt zeker op de x360 gewoon Oblivion+uitbreiding op één disc voor normale prijs niet als een expansion, want dat kan niet of er moeten nieuwe technieken zijn, maar zover ik weet is dat niet het geval. Dus, mensen die gewone Oblivion op x360 al hebben zullen deze waarschijnlijk niet aanschaffen dan lijkt mij voor een handjevol quests en wat content, alleen als je hem nog niet in je bezit hebt.