Pesten, pesten en nog meer pesten in trailer Canis Canem Edit

De PS2-game Canis Canem Edit geen goed imago dankzij al de ophef die er is ontstaan na de aankondiging omdat de game kinderen aan zou kunnen zetten tot het plegen van pesterijen en zelfs tot vandalisme. In sommige landen mag de game hierdoor niet worden verkocht, maar Nederland is één van de landen waar de game nog wél uit gaat komen. Vandaag is er een nieuwe trailer verschenen van deze nogal omstreden PS2-game.

In Canis Canem Edit speel je Jimmy Hopkins die, te midden van pestkoppen, strenge leraren en een schoolhoofd die het op hem gemunt heeft, zijn hoofd boven water moet zien te houden. Ondanks dat in deze game scheetzakken, waterballonnen en stinkbommen de wapens in de game vormen, stuit deze game op meer weerstand dan menig shooter. Dat komt namelijk omdat de game de nadruk legt op pesten, iets wat gevoelig ligt bij menig links-georiënteerd politicus. Er zullen geen doden vallen en er zal ook geen bloed vloeien in het spel. De game heeft echter nog geen rating gekregen.

De trailer is hier te downloaden.

  1.   
    Rock-in's avatar

    Kan idd gevaarlijk zijn een “pasive” beinvloeding van de gamer ( als die er niet tegen kan ) Het spel moet wel goed zijn als wil verkocht wil worden.

  2.   
    Maddy's avatar

    Bah..Hoe verzinnen ze het! 👿

  3.   
    Rock-in's avatar

    Zal wel zo’n weg gepeste nerd zijn 😛