Sony ontkent vertraging PlayStation 3 voor Europa

Een wereldwijde release vandaag de dag lijkt nog steeds een onmogelijke taak. De launch van de Xbox360 kan achteraf toch alles behalve een logistiek succes genoemd worden. Voor de PlayStation 3 bleek een gelijktijdige wereldwijde release ook niet haalbaar, zoals we sinds een maand weten. De vertraging schijnt te komen door complicaties met de processor en de Blu-Ray speler van de Playstation 3.

Men had de Playstation 3 oorspronkelijk gepland voor begin 2006, maar dat bleek niet haalbaar te zijn. Op de E3 van dit jaar kondigde men trots aan een wereldwijde release te realiseren in november. Wereldwijd, maar niet voor Europa, zo blijkt achteraf. Maart 2007 staat nu op de kalender aangevinkt, maar uiteraard zijn er geruchten gaande dat ook deze datum niet gehaald zal worden.

‘Onzin’, volgens een persvoorlichter van Sony. ‘We wijken niet af van ons plan om de Playstation 3 in maart volgend jaar te lancheren. Dat een website (Meristation, red.) Ken Kutaragi gesproken zou hebben is niet waar. Ken Kutaragi heeft geen contact met de media gehad sinds de Tokyo Game Show.’

Of er werkelijk een tekort is voor Noord Amerika en Azië, zullen we dus nooit weten. Sony zegt van niet, maar om daar nou blind op te vertrouwen. Wie een Playstation 3 onder zijn kerstboom wou hebben kwam immers ook al bedrogen uit, ondanks een belofte.

 1.   
  kingofthegamers's avatar

  agh altijd sony bij de xbox360 release was er niet ZO veel gezeik dan bij de ps 3 ik koop nog liever een xbox 360 dan die rot playstation 3 omdat hij al 10.000 keer is uitgesteld

 2.   
  Lasso's avatar

  Nee maar! Da’s een goede reden! 😛

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  @kingofthegamers

  dat is niet echt een goeie reden

  ik wacht wel effe tot die gewoon in de winkel ligt

 4.   
  Bumshakalakabum's avatar

  hahaha Crimineeltje dan zie je wel lekker al die nieuwe 2de generatie Xbox 360 games voorbij komen en die mis je dan als je geen Xbox 360 hebt 😉 denkt bijv aan GoW, BioShock, Halo 3, TH Project 8, Alan Wake… 8)

 5.   
  Lasso's avatar

  Zijn er generaties games? Leer mij dat eens! 😛

 6.   
  Design's avatar

  Lol, owned! 😆
  Wat ziet die er mooi uit, die PS3. Uitstel boeit me eigenlijk niet zo fel… Ik wacht wel rustig tot die in de winkels ligt, geen haast voor mij… 8)

 7.   
  Burnout's avatar

  Het is misschien niet zo chill dat hij is uitgesteld maar nu heb je wel meer tijd om geld te sparen!
  Ik ga er gewoon vanuit dat hij in maart 2007 komt, en zo niet, dan denk ik dat er steeds meer mensen afhaken met het kopen van een ps3 en dat mensen sneller een 360 gaan kopen. En ik denk dat sony dat ook wel weet 🙂