World of Warcraft dan toch weer naar de Xbox 360?

World of Warcraft is op dit moment een van de bestlopende MMORPG’s die er bestaan en inmiddels zitten we alweer ruim aan de 7 miljoen mensen, de elfde patch en binnenkort het eerste uitbereidingspakket. World of Warcraft op de Xbox 360 is al vaker punt van discussie geweest maar men heeft al vaak enkele hardnekkige hardvochtige geruchten ontkracht, hoewel ze er bij Blizzard wel over na gedacht hebben. Een van de grootste problemen was het grote gemis van een muis, en daarnaast vertelde een Blizzard-medewerker ook dat ze wereldwijd dik 7 miljoen subscribers hadden, en dat Xbox Live in z’n totaal nog niet eens aan dat aantal komt.

Toch lijkt het er nu op dat er misschien ergens een klein lichtpuntje is. Zo zou Microsoft namelijk bezig zijn met een toetsenbord en muis voor de Xbox 360. Blizzard vond het gemis hiervan een te groot obstakel, een controller heeft immers een stuk minder knoppen. Microsoft’s accessoires zouden er misschien op kunnen duiden dat Blizzard ook bezig is met een Xbox 360-versie van World of Warcraft. Dat meldt de oktobereditie van het grote Amerikaanse gamesblad Electronic Gaming Monthly tenminste. Let wel; het nieuwtje staat in hun geruchtenrubriek, dus het dient met een flinke korrel zout genomen te worden.

World of Warcraft is een MMORPG is het welbekende Warcraft universum, waar vooralsnog alleen RTS in werd gespeeld. Maar nu kun je dus ook met zijn allen tegelijk gaan Roleplayen, monsters verslaan en quests uitvoeren. Je kunt spelen als onder andere een Mens, Orc, Elf, Trol, Dwerg of een Ondode en dan ook nog eens in een Warrior, Mage, Druid, Rogue, Priest, Hunter of één van de andere klassen. Er is een gigantische wereld met supergrote steden om te verkennen en een verrassend plot om te ontrafelen. Vier jaar na de gebeurtenissen in Warcraft III: Reign of Chaos beginnen de volkeren zich in Azeroth weer een beetje te herstellen, ze beginnen weer steden te bouwen en legers te maken. Er staat ook een nieuwe donkere vorst op om de wereld in gevaar te brengen, en wie moet dat voorkomen? Niet alleen jij, maar ook duizenden andere spelers die op dat moment online zijn. Je kunt in groepjes reizen en tegen veel verschillende monsters vechten en er is genoeg anders te doen zoals voorwerpen verzamelen, maken en verkopen.

World of Warcraft is nu te koop voor €29,99. De game heeft daarnaast maandelijkse kosten van €12,99 per maand.

  1.   
    Tom's avatar

    Oh, nice! Hier zat ik op te wachten. ik hoop echter niet dat je er nog meer voor moet betalen, want we betalen immers ook al voor XBOX LIVE GOLD. Als er dan nog andere kosten aan worden verbonden word het me wat veel. Het toetsenbord en muis idee was volgens mij vanaf de launch al gepland en nu komt het dan eindelijk: Muizen en Toetsenborden voor je console, geweldig voor sommige games!

  2.   
    Rhemme's avatar

    Het zou pas echt wat zijn als Xbox 360-gamers tegen PC-gamers konden spelen, en dat er dan niet al teveel verschil in moeilijkheid zou zijn.

  3.   
    mastertje's avatar

    het is nu toch voor 20 euro te koop?
    bij mij wel.
    bij Dixons

  4.   
    Krizzle's avatar

    ‘Het’? Ik denk niet dat WoW naar de 360 komt. Er was al eerder een stukje over dat Blizzard vond dat Xbox Live te weinig abo’s had. Dat toetsenbord en muis zouden ze sowieso toch wel uitbregen, WoW of niet. Zelfs voor de Ps2 was een toetsenbord…

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ik denk niet dat die komt maar goed

  6.   
    kelkimble's avatar

    wow kun je gewoon een client downloaden op de official site, maar dan moet je wel nog een account kopen 8)

  7.   
    DARKSPEAR's avatar

    Dan kan ik eindelijk op me kamer WoW spele want die slome kut pc (waar ik dit zeik berichtje op zet) werk voor geen tiet 👿