Sony baalt van haar imago en wil daar wat aan doen

In een artikel op de Amerikaanse website Computer and Videogames wordt verteld dat Sony zwaar de balen heeft van het imago dat het bedrijf het afgelopen jaar heeft opgebouwd. Het begon allemaal met de vaagheid rond de PlayStation 3. Deze zou eerst in de lente van dit jaar verschijnen, maar het werd uiteindelijk november, en zelfs maart 2007 voor Europa. Daarna moest het bedrijf vele miljoenen aan Immersion betalen in een schikking in de zaak om de rumble-functie in controllers en daarnaast werd Sony van alle kanten beschuldigd van diefstal omdat men de tilt-functie van Nintendo’s Wiimote had gejat. Ook de terugroep actie van de Sony-batterijen vorige maand helpt niet mee in dit verhaal. Sony stond toen negatief in het nieuws doordat sommige batterijen in Dell, Toshiba en Apple laptops ontploften door oververhitting en nu lijkt het erop dat de PlayStation 3’s op de Tokyo Game Show ook ernstig aan het oververhitten waren.

Door al deze negatieve publiciteit wil Sony nu wat aan haar verslechterde imago doen. Zo zou Sony al een consultancybureau hebben ingeschakeld om te bekijken hoe het er op dit moment voorstaat met het imago van Sony, ook ten opzichte van de concurrentie. Vervolgens zou de Japanse electronicagigant op zoek zijn naar een professioneel marketingbedrijf dat het er met een grootschalige reclamecampagne weer bovenop zal helpen.

 1.   
  Headdy NL's avatar

  ach zodra de PS 3 echt uit i, is iedereen het weer vergeten ๐Ÿ˜€

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  ja idd sony heeft het niet echt goed nu nee.maar van die ps3’s op de tokyo gameshow die zullen wel in z’n dichte kast hebben gestaan.dan koelen ze niet goed omdat de zwarme lucht blijft hangen

 3.   
  TotalPicnic's avatar

  sony must burn!!!!!!!

 4.   
  Rock-in's avatar

  Ahum, eerst de prijs van de PS3 omlaag en komen met iets orgineels ๐Ÿ™‚

 5.   
  Cirdan's avatar

  Sony komt terug;)

 6.   
  DARKSPEAR's avatar

  FF JULLIE IETS WIJS MAKEN:

  PS3=KLOTE XBOX360=GEIL

 7.   
  Cirdan's avatar

  ehh..superstar, tha duck enz…is dat geen persoon die al best veel waarschuwingen heeft gekregen en maar niet ophoudt?

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  @veyron92 & DARKSPEAR

  dat is een mening dat jullie messchien nu een fanboy zijn is jullie punt.(hebeen hekel aan fanboy’s ๐Ÿ‘ฟ .gun andere bedrijven ook een kans

 9.   
  Copyc@t's avatar

  Goed dat Sony inziet dat al die negatieve publiciteit zijn uitwerking heeft en niet arrogant denkt och dat komt vanzelf goed.
  Een proffesioneel bedrijf inschakelen voor het imago op te krikken is gewoon een goede stap.

  En de xbots die hier zo dom reageren ….het geeft aan wat voor een niveau xbots hebben…laag heel laag……

 10.   
  Cirdan's avatar

  lol ๐Ÿ˜† ๐Ÿ™„