Pro Evolution Soccer en FIFA naar de Nintendo Wii?

In een artikel op de Amerikaanse website Computer and Videogames wordt verteld dat Shingo ‘Seabass’ Takatsuka, de grote man achter de Pro Evolution Soccer/Winning Eleven-serie, er serieus over na zit te denken hoe de serie ook op de Nintendo Wii te brengen. Konami heeft tegenover de website bevestigd dat er een Pro Evolution Soccer-game naar de Wii zal komen. Binnen welk tijdsbestek dat is of welk deel het zal worden, is nog niet bekend. Het zou misschien zo kunnen zijn dat de dadelijk allemaal verrast worden door Pro Evolution Soccer 6 op de Nintendo Wii.

Men is op dit moment nog volop aan het experimenteren hoe ze de serie naar de Wii zullen brengen. Er zal een grote kans zijn dat de Wiimote en de Nunchuck onder andere gebruik zullen worden voor schoten, passes en ingooien. Hierdoor zal het eindelijk mogelijk worden om echt gevoel aan de bal mee te geven, in plaats van simpelweg op de schietknop te drukken.

Daarnaast wist Takatsuka de website te melden dat hij van betrouwbare bronnen had vernomen dat Electronic Arts ook een dergelijk iets van plan was. Bij een FIFA-game op de Nintendo Wii zou het echter gaan om de Wiimote die je aan je voet vast zult binden. Vervolgens maak je een trapbeweging en de bal zal ingame een knal krijgen.

 1.   
  Nirusu's avatar

  Waarschijnlijk koop ik de Wii, maar deze games koop ik nii!

 2.   
  Ruudjee's avatar

  Goed idee! Dit zou heeeel goed kunnen gaan werken, want van de GFX moet de Wii het niet hebben..

 3.   
  Design's avatar

  Lijkt me best wel vet. 😀 Als het goed wordt uitgewerkt tenminste.