PS2 heeft zijn kracht nog niet verloren in nieuwe trailer Final Fantasy XII

Ontwikkelaar Square-Enix maakte last-minute op de Tokyo Game Show bekend dat Final Fantasy XII in het begin van 2007 ook in de Europese winkelrekken moet liggen. Het gaat hier om zowel de normale editie als de Collector’s Edition. De game is in Japan sinds maart dit jaar al te koop en in de Verenigde Staten verschijnt hij op 31 oktober. De game is wereldwijd al miljoenen keren over de toonbank gegaan en verwacht wordt dat de game ook hier een enorm succes wordt. We kunnen eigenlijk wel stellen dat Final Fantasy XII en God of War II: Divine Retribution een van de laatste echte toppers op de PlayStation 2 zullen worden. Vandaag is er een nieuwe trailer vrijgegeven van Final Fantasy XII, kijk en leer…

Final Fantasy XII speelt zich af in een wereld genaamd Ivalice. Deze wereld is opgedeeld in de twee grote continenten Valentia en Ordalia. Beide continenten worden overheerst door een grootmacht, waarbij de grootmacht van Valentia, Arcadia, ook nog eens het kleine, maar technisch vergevorderde en belangrijke Dalmasca. De bewoners van dit eiland zijn niet blij met de bezetting, en de hoofdrolspeler, Vaan, is daar één van. Hij gaat in het verzet en ontmoet daat de andere characters, zoals Ashe, Balflear en Fran.
Final Fantasy XII zal weer een turn-based role-playing game zijn, net zoals alle voorgangers. Een groot verschil met de vorige Final Fantasy-games is echter dat de werelden waarin je rondloopt nu meer 3D zijn. Had je eerst nog een vast camerastandpunt, nu hangt de camera achter je en kun je hem zelf besturen met de rechter analoge stick. De RPG-actie zal weer van ongekend hoog niveau zijn en ook de graphics persen het uiterste uit de PlayStation 2.

De trailer is hier te donwloaden en is 65 Mb groot.

Final Fantasy XII zal in het eerste kwartaal (januari, februari, maart) 2007 voor de PlayStation 2 verschijnen.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    vet even gedownload ben nu op stage.zet hem op me memory stick en thuis gelijk kijken 😀