EA had centjes over en heeft Digital Illusions CE volledig overgenomen

Electronic Arts heeft eindelijk haar zin, het heeft vandaag Digital Illusions CE volledig overgenomen. Digital Illusions CE is het team achter de bekende Battlefield reeks en werkt al sinds de release van Battlefield 1942 samen met EA. De Battlefield serie is een enorm succes geworden en EA probeerde al in november 2004 Digital Illusions over te nemen. De deal ging echter niet door omdat een aantal mede-eigenaren van de ontwikkelaar niet meewerkten. EA gaf niet op en deed nog verschillende voorstellen die helaas voor de gamesmagnaat niet geaccepteerd werden. In maart 2006 kreeg EA toch een beetje zijn zin en nam het Digital Illusions voor tweederde over. Sinds vandaag is EA volledig eigenaar van Digital Illusions en Patrick Soderlund, directeur van Digital Illusions is er maar wat blij mee.

    “Being part of the EA studio team is a great step forward that will help us continue to deliver new games and new franchises to DICE fans. We’ve been working very closely with EA for the past five years and this is a very natural step for us as we move into the next-generation of gaming.”

Patrick Soderlund zal een EA Studio General Manager worden, wat inhoudt dat hij verantwoordelijk is voor Digital Illusions en wanneer hij tijd en zin heeft, ook nog een aantal creatieve taken krijgt. Digital Illusions zal blijven waar hij zit, in Stockholm, en zal gewoon doorgaan met het uitbrengen van nieuwe Battlefield games. De nieuwste Battlefield heet Battlefield 2142 en zal 19 oktober op de PC uit komen.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Hoop dat ’t ook wat goede games op gaat leveren…

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    @TheSuperstar

    ze werkte al met ea samen dus veel verschil zal je niet merken

  3.   
    Rhemme's avatar

    Ja, maar je zag wel dat bijv. Generals een heel stuk slechter was dan Red Alert 2, nadat EA Westwood had opgekocht.