Je Gamecube- en Wavebird-controllers ook te gebruiken voor de Wii

Hoewel het zeer waarschijnlijk is dat je Nintendo Gamecube nu al enkele maanden stof staat te happen, moet je hem echter nog niet wegdoen. Onlangs is namelijk bekend geworden dat je je Gamecube- en Wavebird-controllers nog gewoon voor de Nintendo Wii kunt gebruiken. Een Gamecube-controller wordt in de Wii zelf gestoken, en de draadloze Wavebird zal ook compatible zijn met de nieuwe console.

Zoals je misschien wel weet is de Nintendo Gamecube volledig backwards compatible met alle Gamecube-games. Al deze games zijn te spelen met een Gamecube- of Wavebird-controller. Daarnaast zullen zelfs enkele Nintendo Wii-games te spelen zijn met een Gamecube-controller. Hierbij moet je dan voornamelijk denken aan games die beter te spelen zijn met een traditionele besturing, zoals Super Smash Bros. Brawl. Het zal uiteraard nog steeds mogelijk zijn om deze met de motion sensing-technieken van de Wiimote te spelen, maar voor de mensen die het liever bij het oude houden is dat ook mogelijk.

Het is nog niet zeker of er ook NES-, SNES- en Nintendo 64-games gespeeld kunnen worden met de Gamecube-controller via de Virtual Console, maar daarover zullen we spoedig meer horen.

 1.   
  Eggie124's avatar

  Hoewel het zeer waarschijnlijk is dat je Nintendo Gamecube nu al enkele maanden stof staat te happen, moet je hem echter nog niet wegdoen.

  Hahaha dus hij is iig nog nuttig voor de backwards compatable maar als je GC toch staat te happen waarom moet de wii dan backwards compatable zijn? voor games spelen die je niet meer op je cube doet? haha 😆

 2.   
  Lasso's avatar

  De functie is er en hoort er wat mij betreft gewoon te zijn. Dat het met een controller gebeurd vind ik helemaal een strakke actie, aangezien je daar helemaal op ingespeeld bent. Als de nieuwe controller je dan niet bevalt…

 3.   
  Mrn.'s avatar

  Slim!