Assassin’s Creed voor de Xbox 360 slimmer en speciale achievements

Assassin’s Creed werd afgelopen E3 trots gepresenteerd voor de PlayStation 3. Niet zo heel lang geleden werd echter bekend dat deze game ook naar de Xbox 360 en PC gaat komen. Na de X06 heeft IGN nu een update geschreven waarin een aantal nieuwe spelaspecten worden uitgelicht. Zo heeft men bij Ubisoft voor een inventieve besturing gekozen. Met de Y-knop zul je Altaïr’s hoofd kunnen besturen, met X zijn rechterhand, met B zijn linkerhand en met A zijn benen. Wil je bijvoorbeeld springen, dan druk je op A. Uithalen met je linkerhand? Dan moet je bij B wezen. Maar het leuke hieraan is dat wanneer Altaïr bijvoorbeeld een rotswand op moet klimmen, je herhaaldelijk op B en X moet drukken. Immers, hij doet zijn linkerhand omhoog, trekt zich op, dan met zijn rechterhand enzovoorts.
Dit werkt uiteraard ook zo op de PlayStation 3, maar dan met het driehoekje, vierkantje, rondje en kruisje.

Daarnaast maakte Ubisoft op de X06 bekend dat door de geavanceerdere threading-mogelijkheden van de Xbox 360-techniek men de vijanden in Assassin’s Creed slimmer zal kunnen maken dan in de PlayStation 3-versie. Ook wil men iets speciaals gaan doen met de Xbox Live Achievements, waar zoveel gamers op geilen.

Assassin’s Creed speelt zich af tijdens de derde kruistocht, in 1191. Jij neemt de rol aan van een gevreesde huurmoordenaar Altaïr. Altaïr heeft maar 9 vingers. Op de plaats waar hij een vinger mist, zit een vlijmscherp mes. Het betreft hier een switchblade, een mes dat naar eigen wil ingetrokken kan worden, waardoor niemand merkt dat daar ooit een mes gezeten heeft. Je moet immers zo stiekem mogelijk proberen je tegenstanders uit te schakelen.
De setting voor al je acties zijn steden als Jeruzalem en havenstad Acre. Deze zijn met een pietepeuterig gevoel voor perfectie nagemaakt, het voelt allemaal heel echt aan. Elke actie heeft zo zijn gevolgen, en élke actie zal gevolgen hebben op de verhaallijn, iedere speler zal een ander verloop van de game ervaren. Qua gameplay is een Prince of Persia-achtig avontuur te verwachten met veel geslinger, geklauter en natuurlijk massa’s geweld.
Voor meer info kun je terecht bij onze uitgebreide preview.

Assassin’s Creed zal in maart 2007 verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Logischerwijs zal de PC-versie dan ook in die periode uitkomen, maar dat is nog onzeker.

 1.   
  RobvdBerger's avatar

  t wordt gewoon geweldig! 😀
  ben ik ff blij dat mn neef een xbox 360 heeft, en ik een pc.. 8)
  en wrom krijg je steeds van die groene kut popups??

 2.   
  J-Loco's avatar

  die krijg ik ook steeds :S Deze game gaat ownen, beter dat de vijanden op de 360 slimmer worden!

 3.   
  Mrn.'s avatar

  Fucking mooie game 😀 .

 4.   
  marC.nl's avatar

  egt vet 8)

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  lijkt me wel wennen apart de handen bewegen enzo maar wel vet 8)

 6.   
  Tom's avatar

  Ja, dit is best origineel. Ik denk ook dat dit ‘echter’ aanvoelt en dat je hiermee ook meerdere mooie bewegingen kan maken. Nice idea!

 7.   
  GottenEXent's avatar

  Hij is zooooooooooo vettttt ik ben al best wel ver in het spel ben ik ff blij dat ik een xbox 360 heb 😀 😀 😀 😀 😀 😆 😆 😆 😆