X06: Ook Reggie Fils-Aime van Nintendo Amerika zeker van z’n zaak

Peter Moore van Microsoft heeft al veel uitspraken gedaan in interviews over de Nintendo Wii en het succes van de Xbox 360. Moore zei onder andere dat de Nintendo Wii geen succes zou worden en geen concurrent voor de Xbox 360 is. Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo in Amerika denkt er anders over. Hij heeft gisteren in een interview van ABC On Demand op de X06 gezegd dat de Nintendo Wii de marktleider van de consoles kan worden. Hij vertelt dat met het succes van de Nintendo DS zeker bewezen is dat met nieuwe innovatieve gameplay eenzelfde of zelfs een beter resultaat bereikt kan worden in plaats van voortborduren op oude successen.

  “We certainly want to and between the success we’ve had with the Nintendo DS in the handheld space and the success we see with the Wii, Nintendo can become the dominant player again in this industry. And certainly that’s my focus.”

Toen ABC On Demand vroeg of de Wii alleen een succes zou worden als de PlayStation 3 en de Xbox 360 slecht gaan verkopen, antwoordde hij van niet. Volgens Reggie probeert Nintendo te slagen met de Wii door nieuwe doelgroepen als ouderen en dus non-gamers proberen te bereiken, terwijl Sony en Microsoft voortborduren op oude successen zoals mooie graphics en sterke gameplay.

  “It’s interesting, though. In order for me to win, must they fail? I don’t think so. Because they’re trying to do something very different. But our goal is to be the leader in this industry — not only from an innovation standpoint, but also from a market share as well.”

Nintendo probeert dus in tegenstelling tot met de Gamecube, die eigenlijk hetzelfde soort console was als de PlayStation 2 en de Xbox, nu iets compleet anders. Het bereiken van nieuwe doelgroepen en non-gamers is het hoofdoel van Nintendo. Of ze dat gaat lukken weten we niet, maar na 8 december weten we het.

 1.   
  G-Man's avatar

  Lol… Bij MS en Sony is het een dikke war met opmerkingen wie nou de beste is, maar tussen MS en Nintendo is er duidelijk niets aan de hand 😛

 2.   
  Paolo's avatar

  Hehe ja nu wel maar heb je dat eerdere interview van Moore ook gelezen? http://www.gamersnet.nl/index.php?display=newsitem&id=9896
  Daar was Moore niet zo aardig tegen Nintendo 😉 . Volgens mij probeert hij het nu gewoon weer goed te praten omdat hij veel commentaar op z’n uitspraken kreeg.