Blinkend metaal en glimmend chroom op nieuwe screens NFS: Carbon

Het zal nog een dikke maand gaan duren, maar dan zal Need for Speed: Carbon ook daadwerkelijk in de winkels liggen. Voor de fans erg goed nieuws, of toch niet? Of EA de Need For Speed reeks misschien iets té erg aan het uitmelken is zal wel blijken met deze game, aangezien al veel gamers hebben gezegd dat ze Carbon niet zullen kopen omdat het teveel van hetzelfde aan het worden is. Uitmelkerij of niet, de nieuwe screenshots van vandaag liegen er zeker niet om. Blinkend metaal, glimmend chroom en een vervagend wegdek, deze Need for Speed ziet er beter uit dan ooit.

In Need for Speed: Carbon zal je niet langer een eenzame racer zijn die samen met zijn auto leeft en in z’n uppie de races beleefd. Ditmaal heb je een team achter je staan die je helpt met de races. Zo zijn er uiteraard een aantal werklui die je auto tiptop in orde houden, maar ze kunnen je ook tijdens een race daadwerkelijk helpen door de tegenstanders dwars te zitten.
In Need for Speed: Carbon draait het erom om races te winnen en hierdoor grondgebied van rivaliserende bendes af te pakken. Wanneer je een aardig eindje gevorderd bent in de turf van je vijand, zul je tegen hun leider moeten racen, net zoals in Need for Speed: Most Wanted. De stad waarin je racet ligt in een bergachtig gebied en de meeste races tegen deze leiders zullen zich hierin afspelen. Deze zogenaamde canyon duels zijn bloedstollend snel en gevaarlijk, met haarspeldbochten, hoogteverschillen en smalle weggetjes.
Naast het racen is het uiteraard ook weer mogelijk om je auto naar eigen wens te tunen, waar je bij wordt gestaan door je crew. Het is dit keer mogelijk om te kiezen uit nog meer onderdelen, maar je kunt ze ook zelf ontwerpen.

[SCREENSHOTS]

Need For Speed: Carbon zal begin november uitkomen voor de PC, PS2, Xbox, Xbox 360 en Gamecube. De PlayStation 3-versie volgt in maart, de Wii-versie in december rond de release.. De PSP-, Gameboy Advance- en Nintendo DS-versie heet dus Need for Speed: Carbon – Own the City.

 1.   
  viceroy's avatar

  😀

  ben jammer genoeg een gevaar op de weg(zelfs bij games)
  😥

 2.   
  Nirusu's avatar

  Ik weet niet of het aan deze screens ligt, maar het ziet er niet echt ‘vernieuwend’ uit.

 3.   
  Narcist's avatar

  Zie de grotere plaatjes op http://www.jeux-france.com/news17688_need-for-speed-carbon-au-x06.html
  (staat ook bij de bron)

  Dan zie je dat er inderdaad maar weinig vernieuwing in zit….

 4.   
  Tom's avatar

  Mwah, dit is gewoon een versie die toch weer terugkruipt naar het Undergound idee. Verder is dit allesbehalve nieuw of noodzakelijk, en de omgeving ziet er zoals gewoonlijk echt crap uit.

 5.   
  G-Man's avatar

  Dit lijkt me toch een hele vernieuwende game. Juist vanwege de terugkeer naar het Underground-idee, maar dan veel uitgebreider en letterlijk ‘customized’ auto’s te bouwen. De omgeving ziet er wel prima uit vind ik. Gewoon niet al te veel waar je je aan kunt storen, lekkere lange wegen, een paar schansen zou het wel stukken leuker maken… Wat ik heel erg mis in NFS is het schademodel.

 6.   
  Paolo's avatar

  Nee vind ik niet, alleen als je het aan of uit kan zetten, ik erger me er alleen maar aan omdat ik dan voorzichtig ga rijden en dat is nou niet echt de bedoeling in een straatracegame. 😉 Ik vond Underground 1 & 2 toch wel het beste, goed dat ze dat weer hebben terug gehaald, en je nu écht kan customsizen. 8)

 7.   
  Double B's avatar

  idd wijnig nieuws 🙁

 8.   
  MaxrinAss's avatar

  *zucht* ik begin die screenshots van Carbon nou wel zat te worden