Dozijn nieuwe screenshots van Halo 2 voor de PC

Bungie en Microsoft hebben op de X06 in Barcelona nieuwe screenshots vrijgegeven van Halo 2 voor de PC. De game ziet er natuurlijk hetzelfde uit, ware het niet dat de framerate hoger ligt, de resolutie hoger is en het allemaal iets ie opgepoetst. Halo 2 op de PC is natuurlijk dikke mosterd na de maaltijd, aangezien 80% van de gamers deze game al op de Xbox heeft gespeeld. Ware het niet dat het wel lekkere mosterd is…

Een quote uit het bericht, te weten Halo 2 voor de PC zal vrijwel identiek zijn aan de Xbox-versie, wordt nu echter enigszins ontkracht: de PC-editie zal niet helemaal gelijk zijn aan de Xbox-versie. De belangrijkste verschillen zijn:

 • Geen mogelijkheid om tegen Xbox (360)-spelers te spelen. Niet geheel onverwacht, ondanks dat Windows Vista het mogelijk zou maken. Het verschil in besturing en ervaring – Xbox-spelers hebben al heel lang kunnen oefenen – is gewoon te groot, aldus Bungie.
 • Geen clan-matchmaking. Deze functie blijkt, blijkbaar op basis van Xbox Live ervaringen, te weinig gebruikt te worden en clans moeten soms heel lang wachten op een gelijkwaardige tegenstander en daarom wordt deze functie gesnoeid uit de PC-editie.
 • Nieuwe maps en een map editor. Volgens Bungie een goede vervanging voor het feit dat je niet tegen Xbox-spelers kunt spelen.
 • Halo 2 zal alleen te spelen zijn op Windows Vista. Dit natuurlijk om hun systeem te promoten, maar ook omdat Windows Vista DirectX10 en meer gaming-support biedt.

[SCREENSHOTS]

Halo 2 zal in het eerste kwartaal (januari, februari, maart) voor de PC te koop zijn. Voor de Xbox is hij al bijna twee jaar uit.

 1.   
  Nirusu's avatar

  Leuk, maar niet voor mij.

 2.   
  CrimineelTjE's avatar

  kijk is bij screenshot 3 die is gewoon voor de xbox want daar die x van de xbox

 3.   
  Tom's avatar

  Ja precies. Viel mij ook al op. En grafisch is er geen verandering.

 4.   
  Nirusu's avatar

  Waarom krijg ik nu het idee dat het gewoon xbox screens zijn?

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  het kan toch ook die X dat het kruisje is ofzo voor het toetsenbord.dat ze icoontjes het zelfde hebben gelaten ofzo

  maar ja het kan idd ook een xbox screen zijn en ik vind ze niet super mooi vergelijken met de xbox versie

 6.   
  CrimineelTjE's avatar

  ja daar heb je gelijk in met dat beeld voor de xbox is die veel beter en nog iets op de andere screenshots staat er gewoon het letter van het toetsenbord (bij de eerste screens)

 7.   
  G-Man's avatar

  * Halo 2 zal alleen te spelen zijn op Windows Vista. Dit natuurlijk om hun systeem te promoten, maar ook omdat Windows Vista DirectX10 en meer gaming-support biedt.

  Stelletje smiechten… Gaan ze een dikke opperating-system uitbrengen waar allemaal next-gen games zoals Crysis heel goed op werken, waarvan zelfs de meeste games ook met DX9 en Windows XP werken en dan gooien ze DIT oude spel op de Vista-only lijst?! 😮 Noujah, zelf weten…

 8.   
  Double B's avatar

  ze mogen hem nog iets minder op de X-box verzie laten lijken! wand ik heb geen X-box controler voor mijn pc