X06: Peter Moore toch weer positief over de Nintendo Wii

Peter Moore, vice-president van Microsoft heeft in eerdere interviews al aangegeven dat hij de Nintendo Wii niet als echte concurrent zag. Hij vond de Wii meer een gimmick waar mensen al gauw op uitgekeken zullen zijn. In een nieuw interview van de site Computer and Videogames op de X06 is Moore toch wel weer positief over Nintendo’s nieuwste speeltje. Volgens Moore is de Wii niet alleen iets wat goed uit kan pakken voor Nintendo, maar ook voor Microsoft. Hij ziet de Wii dus nog steeds niet als een concurrent voor de Xbox 360, maar meer als een soort ‘toevoeging’ om meer fun met je Xbox 360 te hebben. Hij legt uit dat je de Nintendo Wii voor wat afwisseling moet hebben en de Xbox 360 voor de echte vette games en wat meer grafische pracht. Moore vindt dit een goede combinatie, want zo zou je niet uitgekeken raken op beide consoles.

  “I’ve gone on record any times in the past as being an admirer of the innovation Nintendo brings and the infamous Wii60 revolution seems to be growing like a trade union. You can buy a 360 and Wii and still have 50 quid spare. The question for gamers will be ‘is owning a 360 enough of an experience?’ I can see dual platform ownership (depending on the country) as high as 40 percent, 360 and Wii. But it’s all speculative as both Sony and Nintendo have yet to even release their consoles. We’ll have to wait and see what the consumer thinks. How innovative your shoulder feels after an hour, we’ll have to see.”

Verder vertelde Moore nog dat de Nintendo Wii een uniek experiment is en dat Nintendo nog niet helemaal beseft wat ze zelf nou eigenlijk gecreërd hebben.

  “The Wii looks like a unique experience and I say even Nintendo doesn’t know what they have on their hands yet.”

Of Moore gelijk krijgt zullen we moeten afwachten. Er kan van alles gebeuren en wie weet piest Microsoft straks naast het potje en gaan de PlayStation 3 en de Nintendo Wii de winkeldeuren uit als een ongeremde trein. Alles draait tenslotte om wat de consument vindt en niet de ontwikkelaars.

 1.   
  nEels's avatar

  Wat een verschrikkelijke loser, die Peter. Nintendo en Sony roepen ook wel eens gekke dingen, maar wat Microsoft allemaal naar buiten brengt in de persoon van Peter M. slaat alles. Dat zo’n iemand nog steeds een boegbeeld van Microsoft kan zijn, onbegrijpelijk.

 2.   
  JanvdKolk's avatar

  Ik ben het wel met hem eens hoor, niet dat veel mensen en een Wii en een 360 kopen, maar toch..

 3.   
  Double B's avatar

  die gast moet niet zo lullen de wii heb alleen geen super graphics maar verder vind ik hem beter dan de 360

 4.   
  JanvdKolk's avatar

  hij zegt toch ook niet dat de Wii minder is, hij zegt juist dat ie heel goed is.

 5.   
  Paolo's avatar

  Heel goed is ook weer overdreven, maar hij is tenminste positiever over de Wii dan in zijn vorige interview (zie eerder in tekst). Hij vindt nu dat de Nintendo Wii goed voor afwisseling is, maar geen concurrent. Hij is weer erg zeker van z’n zaak.

 6.   
  Firef0x's avatar

  laat microsoft het bij xbox houden…
  wat heb je er nou aan dat onze peter van die lompe dingen zegt?

 7.   
  Krizzle's avatar

  Hij loopt ook wel een beetje te slijmen bij Nintendo…

 8.   
  Paolo's avatar

  Volgens mij is hij een beetje z’n uitspraken uit het vorige interview aan het goedpraten.

 9.   
  J-Loco's avatar

  Hij probeert misschien een deal met nintendo te sluiten op deze manier 😛 (ik zeg maar wat). Verder wil ik degene die zei dat alleen de graphics van de 360 beter zijn ff vertellen dat er tot nu toe leukere betere games voor de 360 gaan uitkomen, ik geef je daarbij ff deze link:

  http://www.insidegamer.nl/xbox360/games/

  Is ook gelijk mijn mening, ik denk dat die Peter wel gelijk heeft met dat stukje dat ie zegt hoe leuk vind je de Wii na een uur met je arm zwaaien. Dit is iets nieuws, het kan goed en slecht uitpakken voor Nintendo. Het blijft iets nieuws dat Motion Sensing, niemand heeft er ervaring mee dus mensen zullen de Wii kopen om het in de eerste plaats uit te proberen. Mensen kochten de Xbox omdat ze al wisten dat hij vet zou zijn. Door die nieuwe physics en graphics technologie krijg je nieuwe gameplay opties. In de vorm van gebouwen opblazen, dikke ragdoll om bijvoorbeeld deuren te blocken, kortom een slachtvelt meer echt te laten lijken. Bij Nintendo proberen ze nieuwe gameplay te bereiken door een hele nieuwe vorm van spelen te maken (motion sense). Allebij zijn ze vernieuwend bezig, alleen bouwt Microsoft verder op een voorgaand succes. Microsoft begint tenslotte net pas! De PS3 maakt een soort mix van de 2. Peter moet niet teveel praten, komt het wel op neer.

 10.   
  snowbob's avatar

  Nintendo heeft de toutjes in handen, Nintendo gaat weer domineren sinds de Snes! 😀 Wii voor mij!

 11.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ snowbob

  dat is uit deze tekst helemaal niet optemaken

  maar ja microsoft kan zeggen wat die wil de ps3 ligt nog niet in de winkel pas als die een tijdje uit is mag die dat eigenlijk pas zeggen.want hij kan niet oordelen over de ps3 omdat die nog niet in de winkels ligt