Alle trailers op een rijtje van de eerste X06-dag

De eerste dag van het X06 evenement zit er al weer op. Aangezien er veel nieuws is, hebben jullie ook veel gemist. En daarom zet ik hier alle trailers op een rijtje die de moeite waard zijn bekeken te worden, allen van de X06. Wees niet bang dat je ze moet downloaden, ze worden immers gewoon gestreamd.


Halo Wars trailer
Halo Wars zal zich afspelen vóór Halo 1: Combat Evolved. We schrijven de tijd dat de mensen voor het eerst in aanraking komen met de Covenant. In de Human-campaign krijg jij de “Spirit of Fire”-troepenmacht onder de knoppen, een leger van de UNSC. Daarnaast wordt het ook zeer waarschijnlijk dat er een Covenant-campaign aankomt en dat ze speelbaar zullen zijn in de losse potjes.
De game zal zich kunnen inspireren op twee knallers van Halo-titels en een heleboel achtergrondinformatie. Op het gebied van units zien we dan ook veel bekenden uit de shootergames. Scorpion Tanks, Warthogs, Elites, Marines, Spartans, Pelicans, Hunters, Banshees en Scarrabs kwamen langs in de trailer en daarnaast hebben we natuurlijk ook weer de Grunts en de Elites die in de covenantlegers vechten. Daarnaast is men ook van plan om met een serie nieuwe units te komen.
Halo Wars moet een meeslepende singleplayermode maar ook een grote multiplayermode gaan huisvesten. Xbox Live is daar een belangrijk deel van. Verwacht dus verhitte strategygames via Xbox Live, maar ook toernooien, clans en downloads.


Assassin’s Creed trailer
Assassin’s Creed speelt zich af tijdens de derde kruistocht, in 1191. Jij neemt de rol aan van een gevreesde huurmoordenaar Altaïr. Altaïr heeft maar 9 vingers. Op de plaats waar hij een vinger mist, zit een vlijmscherp mes. Het betreft hier een switchblade, een mes dat naar eigen wil ingetrokken kan worden, waardoor niemand merkt dat daar ooit een mes gezeten heeft. Je moet immers zo stiekem mogelijk proberen je tegenstanders uit te schakelen.
De setting voor al je acties zijn steden als Jeruzalem en havenstad Acre. Deze zijn met een pietepeuterig gevoel voor perfectie nagemaakt, het voelt allemaal heel echt aan. Elke actie heeft zo zijn gevolgen, en élke actie zal gevolgen hebben op de verhaallijn, iedere speler zal een ander verloop van de game ervaren. Qua gameplay is een Prince of Persia-achtig avontuur te verwachten met veel geslinger, geklauter en natuurlijk massa’s geweld.
Voor meer info kun je terecht bij onze uitgebreide preview.


Marvel: Universe Online trailer
Microsoft, Marvel Comics en Cryptic Studios hebben op de X06 in Barcelona aangekondigd dat men een MMO-game (Massively Multiplayer Online-game) in ontwikkeling heeft die zich zal afspelen in het Marvel-universum. Marvel is ’s werelds grootste stripboekenbedrijf en onder andere het moederbedrijf van Fantastic Four, Spider-Man, The Incredible Hulk, Iron Man, Daredevil, Thor, Captain America en X-Men. Verwacht in deze MMO rond te kunnen lopen in verschillende gebieden van deze striphelden, zoals het New York van Spider-Man. Zeer waarschijnlijk wordt het mogelijk je eigen superheld te creeëren om vervolgens talloze uren online door te brengen.


BioShock trailer
Bioshock speelt zich af in de jaren ’50. Je speelt in een laboratorium, waarin tijdens- en voor de tweede wereldoorlog men bezig was met genetische manipulaties. Het laboratorium was verboden te betreden sinds de WOII, maar is opgelapt voor de wetenschap voor de rest van de 21ste eeuw. De vijanden die je tegenkomt deelt ontwikkelaar Irrational Games op in drie klassen: Drones, Soldiers en Predators. Ze zijn hier nog niet dieper op ingegaan, maar we kunnen aan de namen natuurlijk al het éen en ander afleiden. Soldiers zullen doelwitten zijn die in bepaald opzicht op mensen lijken, wat hun vorm en ledematen betreft. De Predators krijgen waarschijnlijk een flinke adrenalineboost bij het zien van vijanden, wat hen helemaal insane kan laten gaan. Moeilijk te bestrijden, vooral omdat ze snel zijn. Over de Drones is helaas nog weinig bekend. Waarschijnlijk zijn dit echter sterk gemanipuleerde wezens, lijkend alsof ze rechtsreeks uit de verre toekomst komen. Naast de levels die zich afspelen in het sterk verouderde laboratorium, zul je ook een groot deel spelen in een verwoeste onderwaterstad. De speelervaring wordt geheel over een andere boeg gegooid. Denk hierbij aan andere zwaartekrachtwetten en andere vijanden.


Splinter Cell: Double Agent trailer
Sam Fisher verliest in het nieuwe deel zijn dochter, ten gevolge van een tragisch auto-ongeval. Sam loopt hierdoor een trauma op en blijft maar aan zijn dochter denken. Om even aan iets anders te denken, vraagt hij aan Lambert of hij geen opdracht heeft. Sam wordt een baan aangeboden als NOC agent, waardoor hij zich tussen de bendes zal infiltreren om informatie te verschaffen. Zijn eerst bende is de John’s Brown Army, JBA. Door een brute bankoverval komt Sam echter in de gevangenis. De NSA, de organisatie welke achter Sam staat, zal Sam af en toe opdrachten geven. Sam Fisher blijft echter ook nog lid van de JBA en zal zijn loyaliteit moeten bewijzen en opdrachten uit moeten voeren. Als we dan vervolgens horen dat delen van het verhaal zich in Shanghai en een oorlogsgebied in Afrika afspelen, worden we helemaal benieuwd.


Gears of War trailer
In Gears of War speel je als gevangene Marcus Fenix tegen een nieuw soort vijanden, genaamd ‘Locust Horde’. Gears of War is een derde persoons shooter die gebruik maakt van de Unreal 3-engine. De game heeft tijdens de laatste E3 hoge ogen gegooid op met name het grafische vlak. Levensechte personages, een wereld die volledig interactief is te gebruiken (dekking wordt heel erg belangrijk in het spel) en een A.I. die onovertroffen is, moeten Gears of War tot een echte killergame maken.

 1.   
  Diede's avatar

  Met name de Halo Wars trailer is enorm vet. Ook AC is cool, maar het is eigenlijk meer van hetzelfde. En dan heb ik het over de trailer, niet over de game zelf!

 2.   
  Diede's avatar

  Alhoewel die bioshocktrailer ook zeker de moeite waard is 🙂

 3.   
  Mandamo's avatar

  Shiitttt!!! Die Assasins Creed trailer is zo vet. Is dat zwaard vechten in-game of niet? Dat zag er namelijk echt wreed uit! 😮

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  wow die trailer van Halo Wars is echt vet 😮