Prijzen PlayStation 3-games een stuk hoger dan verwacht?

De prijzen van de next-gen games, ze zijn al zovaak punt van discussie geweest. Met de launch van de Xbox 360 vorig jaar betaalden we 65, soms wel 70 euro voor een game. Maar wanneer je nu een willekeurige catalogus openslaat van de Bart Smit of Intertoys is al snel te zien dat alle prijzen nu al bijgesteld zijn naar de standaard prijs van 59,99 euro. Met de aankondiging van de Nintendo Wii anderhalve week geleden bleek dat de Europese prijzen zullen varieren van 50 tot 60 euro.

Volgens de Amerikaanse gameswebsite IGN heeft de Japanse nieuwssite Watch Impress nu een artikel geplaatst waaruit blijkt dat de prijzen van de PlayStation 3-games tussen de 8.800 en 9.800 Japanse Yen gaan kosten. Omgerekend is dit 59 tot 65 euro, maar er zit meer achter. Alle PlayStation 2-games kostten in Japan namelijk 6.800 Yen, oftewel 46 euro’s. De prijzen van PlayStation 3-games zullen dus ongeveer éénderde hoger gaan liggen dan die van de vorige PlayStation 2.

Voor Nederland zou dat betekenen dat de games voor de PlayStation 3 maarliefst 80 euro gaan kosten, als die stijging van éénderde ook hier doorgevoerd wordt. Aan de andere kant werd er ook in het artikel vermeld dat men de prijzen zou verhogen omdat men vooral winst wil gaan maken op de games, en daarom de console onder inkoopprijs kan gaan verkopen. Wanneer je dat verbindt met het feit dat de prijs van de PlayStation 3 wel in Japan, maar niet in de Verenigde Staten en Europa zal worden verlaagd, kun je misschien voorzichtig concluderen dat deze strategie alleen voor Japan gaat gelden. Hopelijk.

 1.   
  ChielB's avatar

  Denk dat het allemaal onnodige bangmakerij is. Japan is altijd al gespaard gebleven qua prijs, dus is het niet zo verwonderlijk dat ook daar eens een verhoging wordt ingevoerd.
  Games voor 80 euri koopt toch echt vrijwel niemand, dus de kans lijkt me sowieso al minimaal dat ze voor die prijs op de markt zullen komen….

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ChielB

  dat denk ik ook ja

 3.   
  Eggie124's avatar

  als je 600 euro voor een console neertelt koop je ook wel games van 80 euro.. wat heb je aan een console zonder nieuwe games?

 4.   
  d@nny's avatar

  Is het bijna niet makkelijker om japans, chinees, watever te gaan leren en alles te importeren vanuit japan…

 5.   
  Wouter's avatar

  60 Euro = Ok!
  70 Euro= Mwa
  80 Euro = WTF!
  80 Euro is veel te duur. De PS3 is al duur maar om de games dan ook zo duur te maken. Nou ja, niks tegen PS maar ik ga voor de Wii of Xbox!

 6.   
  G-Man's avatar

  Ha! In mijn ogen eerder dit:
  50 euro »» moet een goed spel zijn, anders niet…
  60 euro »» moet me minstens een jaar bezig houden…
  70 euro »» bekijk het maar…
  80 euro »» stelletje grapjassen…

  Het mooiste zou zijn dat je games met airmiles en AH-zegeltjes zou kunnen kopen, maar die prijzen van 80 euro zijn dus echt onzin… No way dat Sony zoveel gaat vragen voor games, hooguit voor de blu-ray versies… Ik denk dat Sony met lef op zn hoogst 75 euro gaat vragen, voor die blu-ray versies dan want zo gek zijn ze nou ook weer niet 😛

 7.   
  Bub’z's avatar

  idd, ik vind het best duur allemaal, als je rekent bijv: x360 + 2 goeie games +1 extra kont-roller= 400+120+40=560 euri, voor ps3 moet je al 600 aan een console zonder games uitgeven, best duur…..
  owja, zon nog zon HD-dvd drive, 180 euro 560+180 = 740

 8.   
  Rhemme's avatar

  Jup, maar da’s optioneel. De komende drie jaar blijf ik nog gewoon films op DVD kijken, dat die HD-DVDs en Blu-Rays zijn nog lang niet nodig.

 9.   
  Design's avatar

  €80 gaan die games nu ook niet kosten. Sony weet maar al te best dat ze voor deze prijs niet veel games zullen verkopen, allesinds niet met zo’n dure console. Ik denk dat de games rond de €70 zullen kosten, maar er toch niet echt boven zullen gaan.

 10.   
  kingofthegamers's avatar

  reden1: dat is al warom ik geen playstation 3 koop sony is gewoon een afzetter 👿

 11.   
  Nirusu's avatar

  Maar goed dat ik geen PS3 hoef.