PlayStation 3-interface toont veel gelijkenis met PSP met nieuwe info

Op een persevenement in het hoofdkantoor van Sony Computer Entertainment Japan, niet ver van de beursvloer van de Tokyo Game Show, kreeg de internationale gamespers de eerste beelden van de PlayStation 3-interface te zien. Met de next-generation consoles en handhelds doet men steeds meer moeite om een grote maar duidelijke interface te hebben, denk aan de Xbox 360 en PlayStation Portable.

Volgens de aanwezige pers gaat het uiterlijk van de PlayStation 3-interface er bijna net zo uitzien als die van zijn kleine broertje, de PSP. Verwacht dus een aantal icoontjes voor films, muziek, games, internet, foto’s en instellingen. Daarnaast zal ook de PlayStation 3 vaak voorzien worden van nieuwe patches en firmware met nieuwe verbeteringen en functies. Daarnaast zal het ook met de PlayStation 3 mogelijk zijn een lijst met vrienden bij te houden, die eveneens in het hoofdmenu zullen verschijnen.

De filmsectie doet zowel dienst als Blu-Ray speler, waarmee je dus fysieke Blu-Ray schijfjes mee afspeelt, alswel een videospeler voor opgeslagen video’s. Denk dan bijvoorbeeld aan films die je zelf op de harde schijf hebt gezet en films die je tegen betaling kunt downloaden via Sony’s online winkel. De mediaspeler maakt ook gebruik van deze functie, Sony zal namelijk ook een online muziekwinkel a la iTunes beginnen waar je tegen een kleine vergoeding muziek kunt downloaden. Deze zijn uiteraard later weer af te spelen, compleet met Windows Media Player-achtige beelden.
Het fotomenu is ook erg interessant. Grote foto’s die met een behoorlijke digitale camera genomen zijn kunnen in volle resolutie weergegeven worden op een HDTV, ook eentje van 1080p. Daarnaast bevat deze optie een soort mini-fotobewerkingsapplicatie, waarbij de foto bijvoorbeeld op een polaroid-velletje wordt weergegeven, in een fotoboek wordt geplakt of ergens rondslingert in een virtuele kamer.
De internetbrowser tenslotte heeft veel weg van de opties van Mozilla Firefox en Internet Explorer 7. Denk bijvoorbeeld aan browsen via tabbladen en een adblocker. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog niet helemaal duidelijk, maar daar zullen we spoedig meer over horen.

Al met al lijkt de PlayStation 3 met zo’n interface echt een multimedia entertainmentset te gaan worden. Maar of het genoeg is om een prijs van 599 euro te waarborgen?

  1.   
    JanvdKolk's avatar

    er zijn al een heleboel filmpjes van de interface op youtube te vinden.

    voorbeeld

    ik vind hem trouwens niet zo praktisch

  2.   
    J-Loco's avatar

    Ik vond de PSP interface juist lekker makkelijk enzo, ik vind die van de 360 beetje onhandig. Maar hij gaat er mee door.

  3.   
    spysiem's avatar

    dus eigenlijk word de ps3 het kleine broertje van de psp 😛

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    juist lekker simpel maar goed menu

  5.   
    Mandamo's avatar

    16 mei had ik dit al op het forum gepost…

    http://www.youtube.com/watch?v=1mq5job_en0&feature=Views&page=1&t=t&f=b

  6.   
    Design's avatar

    Lijkt me een goed en eenvoudig menu. Een goede structuur, meer moet dat niet zijn. 😉

  7.   
    Eggie124's avatar

    zouje der ook homebrew op kunne spele 😛