Final Fantasy XII ook richting Europa begin 2007

Square-Enix heeft op de valreep van de Tokyo Game Show bekendgemaakt dat zowel de normale versie als de Collector’s Edition van Final Fantasy XII in de eerste maanden van 2007 in de Europese winkels zullen liggen. De game is in Japan sinds maart dit jaar verkrijgbaar, de Verenigde Staten krijgt hem op 31 oktober. Verwacht wordt dat ook hier de game een groot succes zal worden, aangezien hij ook in andere werelddelen al miljoenen keren over de toonbank is gegaan. We kunnen nu dus wel officieel stellen dat Final Fantasy XII, samen met God of War II: Divine Retribution, de laatste echte toppers voor de PlayStation 2 gaan worden. En dan ook niet de minsten…

Final Fantasy XII speelt zich af in een wereld genaamd Ivalice. Deze wereld is opgedeeld in de twee grote continenten Valentia en Ordalia. Beide continenten worden overheerst door een grootmacht, waarbij de grootmacht van Valentia, Arcadia, ook nog eens het kleine, maar technisch vergevorderde en belangrijke Dalmasca. De bewoners van dit eiland zijn niet blij met de bezetting, en de hoofdrolspeler, Vaan, is daar één van. Hij gaat in het verzet en ontmoet daat de andere characters, zoals Ashe, Balflear en Fran.
Final Fantasy XII zal weer een turn-based role-playing game zijn, net zoals alle voorgangers. Een groot verschil met de vorige Final Fantasy-games is echter dat de werelden waarin je rondloopt nu meer 3D zijn. Had je eerst nog een vast camerastandpunt, nu hangt de camera achter je en kun je hem zelf besturen met de rechter analoge stick. De RPG-actie zal weer van ongekend hoog niveau zijn en ook de graphics persen het uiterste uit de PlayStation 2.

Final Fantasy XII zal dus in het eerste kwartaal (januari, februari, maart) 2007 voor de PlayStation 2 gaan verschijnen.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    mooi ik heb hem op 31 oktober ik ga niet wachten op de europese release heb de demo gespeeld en dit is de 1ste final fantasy die ik leuk vind :D.

  2.   
    Tha Destiny's avatar

    ha weer een leuk verjaardags cadeu 😛