Gamersnet.nl

Zes miljoen keer Nintendo DS in Europa

Op de Europese Nintendo Wii-persconferentie van afgelopen week vertelde Nintendo dat er in Europa tot dusverre maarliefst zes miljoen Nintendo DS’en over de toonbank zijn gegaan. David Yarnton heeft in een interview met de Britse gamingwebsite Eurogamer daarnaast meer uitleg (lees: mooie praat) gegeven.

De Nintendo DS verscheen hier op 11 maart 2005 en verkocht als een tierelier. Mede hierdoor was de handheld wekenlang niet te krijgen, en brak er een periode van rust aan tussen de eerste en de tweede golf games. Na een snelle start brak er in de zomer van 2005 een moeilijkere periode voor de Nintendo DS aan, volgens hem. Toen in oktober Nintendogs echter verscheen, begon de Nintendo DS wereldwijd aan een stijgende lijn die het tot op dit moment niet meer heeft losgelaten. Ook Mario & Luigi: Superstar Saga, Animal Crossing: Wild World, Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe Oud is Jouw Brein? en New Super Mario Bros. zorgen voor een geweldig voorjaar, waar de introductie van de Nintendo DS Lite, eind juni, nog een flinke schep bovenop deed. En met een heleboel interessante releases van de aankomende maanden kan het haast niet meer mis gaan.
Nintendo’s doelstelling is om voor het einde van het jaar meer dan tien miljoen handhelds te hebben verkocht. Met een wekelijkse verkoop van enkele honderdduizenden stuks kan dat haast niet meer mis gaan, zeker tijdens de kerstperiode.

Die zes miljoen Nintendo DS’en zijn de orginele versie en de Lite-uitvoering bij elkaar opgeteld. In het kadertje van de games toornt Nintendogs met kop en schouders boven de rest uit, met maarliefst vier miljoen verkochte versies, alleen al in Europa. Daarnaast zijn Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe Oud is Jouw Brein? en Animal Crossing: Wild World beiden ook goed voor bijna een miljoen verkochte exemplaren.

Precieze verkoopcijfers omtrent de PlayStation Portable zijn overigens niet bekend. Sony lijkt niet al te strooierig te zijn met cijfers van de PSP. Zou dat komen omdat zij er zoveel minder hebben verkocht, of omdat ze het te druk hebben om alle winkelschappen gevuld te houden?