De X06 en Tokyo Game Show komen naar je huiskamer

Microsoft gaat dit jaar groots uitpakken op de Tokyo Game Show, maar ook op de X06. Logisch natuurlijk, het is immers hun eigen evenement. Jammer alleen dat ze niet bepaald naast de deur zijn. Gelukkig kun je met de Xbox Live Marketplace overal met je neus bovenop zitten, Microsoft haalt deze evenementen namelijk via je breedbandverbinding naar je huiskamer toe.

Op 27 en 28 september zal de X06 plaatsvinden in Barcelona, Spanje. De Tokyo Game Show is dan net afgelopen, die begint namelijk aankomende vrijdag en duurt van 22 tot en met 24 september. Gedurende de laatste tien dagen van september zal Microsoft ruim 100 nieuwe downloads op de Xbox Live Marketplace zetten, waarvan het overgrote deel geheel gratis zal zijn. Vanaf morgen kun je dus vele nieuwe demo’s, trailers, picture packs en themes van allerlei nieuwe games. Daarnaast draaien de propagandacamera’s van Microsoft zelf ook op volle toeren, waardoor we ook nog overspoeld zullen worden met een heleboel opnamen van perspresentaties, ‘behind the scenes’ videoreportages en dagelijkse updates.

Eurogamer wist een lijstje te bemachtigen van games waarvan we in ieder geval iets belovends kunnen verwachten, uiteraard het liefst een demo natuurlijk;

 • Call of Duty 3 (Activision)
 • Dead or Alive Xtreme 2 (Tecmo)
 • Forza Motorsport 2 (Microsoft Game Studios)
 • Kane & Lynch: Dead Men (Eidos)
 • Kingdom Under Fire: Circle of Doom (Microsoft Game Studios)
 • Need for Speed Carbon (EA)
 • Project Sylpheed (Square Enix)
 • Shrek 3 (Activision)
 • Viva Piñata (Microsoft Game Studio

Daarnaast geeft men toe dat een nieuwe trailer van Halo 3 uiteraard ook heel waarschijnlijk is, daar we nieuwe beelden te zien zouden krijgen van deze game op de X06. Verder kunnen we ook een heleboel aankondigingen verwachten. Op de Tokyo Game Show, maar zeker op de X06. Onder andere Rare heeft namelijk al aangegeven met een nieuwe game op de proppen te komen.

Al deze content is van 20 september (morgen dus), tot en met 29 september gratis en voor niks van de Xbox Live Marketplace te plukken. Inderdaad, diezelfde week waarin Microsoft ons trakteert op een gratis Xbox Live Gold abonnement.

 1.   
  Rhemme's avatar

  Dit vind ik nou echt een van de vetste dingen van de Xbox 360 en Xbox Live Marketplace, gameswebsites als deze werden haast overbodig 😉

 2.   
  Eggie124's avatar

  heb gister een 360 aangeschaft kan nu mooi met vet spul beginne

 3.   
  Rhemme's avatar

  Dat is inderdaad heerlijk, meteen met de allernieuwste demo’s en trailers beginnen 😀

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  das wel mooi heb alleen nog geen 360 gga denken eerst voor een ps3 sparen eerst de duurdere dan de goedkopere 😛

 5.   
  snuifski's avatar

  Eerst de duurdere ps3 en dan de goedkopere? 😮

 6.   
  Design's avatar

  Nee, hij bedoelt: eerst de duurdere consoles, dan de goedkopere. Hij gaat echt niet 2 keer dezelfde console kopen. 😉