The Elder Scrolls IV: Oblivion nu weer wél een PS3 launchtitel?

En in de categorie “vage geruchten” van vandaag: de soap rond Oblivion en de PlayStation 3. Nadat de game allereerst was aangekondigd voor de PC en de next-generation consoles, dus naast de Xbox 360 ook de PlayStation 3, werd de PS3-versie gecanceld. Toen kwamen er allerlei kleine geruchten die alweer vrij snel de kop ingedrukt werden. Toen werd de game voor de PlayStation 3 door GameStop opgenomen in het assortiment, maar verder hoorden we niks. Nu lijkt het alsof de Amerikaanse gameswebsite 1UP zijn mond voorbij heeft gepraat in een podcast.

In de podcast van afgelopen 15 september haalt men namelijk de beruchte uitbereidingen van The Elder Scrolls IV: Oblivion aan. Daarna heeft men het over een ‘PlayStation 3 launchtitle’. Een vergissing met de Xbox 360 kan het dus niet zijn, aangezien de term ‘launchtitel’ dan niet genoemd zou worden.

    And we’re getting so close to the PS3 and like it was on the show, the PS3 version which will be a apparently launchtitle. And I was curious about what does it have, what’s its difference if any, you know, who knows. […]

De redacteur vraagt zich dus af of deze uitbereidingen standaard op de PlayStation 3-versie aanwezig zullen zijn. Daarnaast deed men in een eerdere podcast ook heel erg vaag over een onaangekondigde PlayStation 3-launchtitel met vijf woorden. “The Elder Scrolls IV: Oblivion” zijn, jawel, vijf woorden! Wat hier allemaal van waar is, is niet zeker, maar we mogen het alleen maar hopen. Voor wie het met zijn eigen ogen wil horen kan de podcast downloaden. Het onderwerp wordt rond 01:15:00 aangehaald, over de PlayStation 3-versie wordt op 01:16:00 gesproken.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

The Elder Scrolls IV: Oblivion zal dus misschien vanaf maart 2007 voor de PlayStation 3 te koop zijn. Voor de PC en Xbox 360 is de game reeds verschenen.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Laten we het hopen. Erger kun je je mond toch niet voorbij praten?

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    idd laten we het hopen

  3.   
    Design's avatar

    Fingers Crossed. 😉

  4.   
    G-Man's avatar

    Meestal als ik een console koop, vind ik het verschrikkelijk als een exclusive daarvan toch ineens naar een ander platform gaat. Als iets naar de PC geport wordt maakt me dat niets uit, maar bijvoorbeeld naar de PS3 weer wel (strijdlustigheid), maar Oblivion is gewoon ZOOOOOOOOOOOOO goed dat ik vind dat iedereen de kans moet krijgen die game te spelen 😀