Wii spellen zullen toch niet regio-vrij zijn

In een interview met GamesIndustry.biz in Londen heeft Nintendo UK toegegeven dat de Wii toch een regio-lock zal hebben, ondanks dat eerder commentaar van Nintendo Amerika nog totaal iets anders beweerde. Een woordvoerder van Nintendo zei duidelijk: “We are region-locked” en gaf tegelijk toe dat iemand van de Amerikaanse Nintendo-afdeling een fout had gemaakt door te zeggen dat de Wii regio-vrij zou worden.

In een eerder bericht bespraken we al de mogelijkheid dat de games niet gebonden zouden zijn aan een bepaalde regio. Dit zou eenzelfde situatie opleveren als bij de Xbox 360 het geval is, waarin sommige games regio-vrij zijn en anderen niet. Aan jou als gamer de taak om zelf uit te zoeken of een spel te importeren is of niet. Helaas gaat deze vlieger dus totaal niet op. Games op de Wii worden verkocht op een single- of double-layered optische disc van 12 centimeter doorsnee, maar ook de 8 centimeter grote GameCube discs zullen prima gelezen worden door de Wii.

Nintendo gaf gisteren ook toe dat de Wii geen afspeelfunctie voor dvd’s zal hebben, eveneens in tegenstelling tot eerdere berichten.

  “Aangezien de prijs van dvd-spelers enorm gezakt is en ze voor iedereen goed toegankelijk zijn, zagen we bij Nintendo geen noodzaak om een extra hardware-functionaliteit te maken. Dit zou alleen maar de prijs voor de consumenten onnodig opdrijven.”

 1.   
  Mick.W's avatar

  dit is echt balen 😡

 2.   
  ChielB's avatar

  Het is wel een beetje een dubbel gevoel wat overblijft. Enerzijds wel goed dat ze de dvd-functie weglaten om daarmee toch aan de consument te denken, maar met regio-vrije games hadden ze toch wel meer mensen blij kunnen maken….

 3.   
  Lasso's avatar

  Denk niet dat iemand die dvd speler functie zal missen. Lijkt mij dat iedereen wel een dvd speler heeft.

 4.   
  ChielB's avatar

  Klopt, gewoon meer dan logisch om die weg te laten opzich….

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  wat maakt het uit man dat die niet regio vrij is.spellen hier kopen is toch beter anders moet je hem weer op sturen enzo en langer wachten als je wat koopt.

  als je nu een spel koopt heb je hem gelijk niks wachten is die niet goed de zelfde dag kan je hem nog ruilen

 6.   
  G-Man's avatar

  Maar wat als er in Japan een game uitkomt die jij toch zooooooooo graag zou willen hebben maar dat die alleen maar in Japan uitkomt? Juist, dan importeer je hem, àls de game tenminste regio-vrij is 😉

 7.   
  real gamer's avatar

  Wii is een echte gameconsole 😉