Alles wat je wil weten over de Wii-interface

Veel nieuwe informatie over de Wii vandaag. Vandaag is namelijk een persconferentie geweest voor de Amerikaanse en Japanse pers. Ook is er dus verteld over het hoofdmenu van de Wii, en welke ‘channels’ er precies zijn.

Mii-channel


Personificatie binnen games is erg belangrijk, je moet je immers met de hoofdpersoon kunnen identificeren. De Nintendo Wii speelt dit aspect nu in de kaart met ‘Mii’, misschien wel een van de interessantste functies van de Nintendo Wii die vandaag onthuld is. Met deze ‘Wii Mii’-optie kun je namelijk jezelf, je zusje, je hond, je idool of misschien wel Mariska Hulscher namaken.
Verwacht uiteraard honderden opties, parameters en accessoires die je aan je karakter toe kan voegen. Het zal zeker mogelijk je eigen touch te geven aan het cartoony-persoontje wat je aan zal maken, om het op iemand te laten lijken. Daarnaast is je karakter geheel aan te kleden met dingen zoals brillen, hoeden, petjes en allerlei andere dingen. Gecombineerd met factoren zoals haarkleur, oogkleur, huidskleur, haargroei, baarden en snorren is het zelfs mogelijk om tante Fatima zo echt mogelijk in je Wii te stoppen.
Het doel hiervan? Heel simpel. Je kunt namelijk je persoontje opslaan op je Wiimote en hem vervolgens gebruiken in allerlei games die je speelt. Hiervan wordt al gebruikgemaakt in Wii Sports, hierin wordt je gezicht namelijk weergegeven als een van de personages. Daarnaast wordt je evenbeeld uiteraard ook meegenomen op je controller wanneer je hem meebrengt naar een vriend. Daar kun je dan met je eigen karakter spelen op andermans Wii, aangezien de savegame immers op je Wiimote staat. Verder zullen er uiteraard allerlei statistieken worden bijgehouden op je save, zoals high scores en online namen.
Ook wordt deze naam gebruikt om met andere spelers te communiceren via WiiConnect. Hierdoor ontpopt het zich als een soort gamertag, maar dan voor de Nintendo Wi-Fi Connection. Daarnaast zullen er in de toekomst vast nog een heleboel andere dingen mogelijk worden met dit gezicht, maar daar zullen we vast spoedig meer van horen.

Meer informatie is ook uit dit filmpje te halen, op de officiele Japanse website van de Nintendo Wii.

News-channel

Gebruikers krijgen met dit kanaal toegang tot diverse nieuwsbronnen verspreid over de hele wereld. Eenmaal aangesloten op het internet zal de WiiConnect24 service automatisch dit kanaal updaten. Zo kun je dus vanuit je gamestoel/bank het nieuws volgen. Zo lijkt het wel overbodig om uit je gameroom te komen, aangezien je daar alles hebt. Zeg het abonnement op de krant maar op…

Wii-shop channel

Één van de belangrijkere kanalen. Dit is de plaats waar content gedownload wordt. De demo’s van de nieuwste games zullen hier verschijnen, en ook de oldies zullen gedownload kunnen worden. NES, SNES, N64, Sega Genesis en NEC TurboGrafx-games kunnen tegen (kleine) vergoedingen gespeeld worden. Dit gaat in zijn werk via Wii-Points. Deze zul je met een creditcard kunnen kopen, om vervolgens ze net zo snel weer uit te geven in de Wii-shop. Gebruikers kunnen ook Wii-Points gebruiken om met de Opera-browser op het internet te surfen. Het lijkt dus eigenlijk wel op een aftreksel van de Xbox 360 Marketplace.

Forecast-channel


Gebruikers krijgen toegang tot lokale weerstations met dit kanaal. Is de Wii eenmaal aangesloten op het internet, dan zal WiiConnect24 service automatisch de voorspellingen voor jou regio updaten. In welke mate dit gedaan wordt en wat exact een ‘regio’ inhoudt is tot op heden onduidelijk. Wel handig, aangezien je dus niet naar de TV/krant hoeft te lopen om te kijken hoe het weer zich vordert de aankomende dagen. Kun je lekker achter je console blijven zitten…

Virtual Console-channel

Nadat de games van de NES, SNES, N64, Sega Genesis of NEC de TurboGrafx gedownload zijn, zullen deze in een menu verschijnen. Deze krijgt de logische naam “Virtual Console Channel”, wat dus op de ‘virtuele games’ slaat. Ook dit lijkt afgekeken van de Marketplace, aangezien daar ook een apart tabblad voor de demo’s en andere media is. Maar wat is er tegenwoordig niet afgekeken? De PS3-controller (SIXAXIS) met sensor van de Wii (of andersom natuurlijk), de Wii/Microsoft-Points en nu weer de Marketplace.

Internet-channel

Dit kanaal zal ingrijpende veranderingen doorvoeren in de internet-tv-console combinatie bij je thuis. De gebruiker download de Opera-browser via de Wii (met Wii-Points), en het is direct klaar voor gebruik. Geen accountgegevens, geen overige invulformulieren, niks. Je kan direct vanuit je bank beginnen met op het internet te surfen, eigenlijk bedoeld om snel informatie op te zoeken. Denk aan een soort teletekst (“Wat was de naam van deze acteur ook alweer?” of “Wanneer verschijnt die game ook alweer?”), om snel antwoord op kleine vragen te krijgen. De service ondersteund daarnaast nog eens Macromedia Flash.

Photo-channel


Dit kanaal stelt je in de mogelijkheid om foto’s op je Wii te zetten. Door midden van een SD geheugenkaart is het mogelijk om je digitale foto’s naar de Wii te kopieëren. Foto’s ter grootte van je televisiescherm, dat is natuurlijk ideaal. Helemaal cool is het dat je de foto’s ook nog kan bewerken. Een brilletje op je hond, een snor op je vader (of juist niet) of je moeder met een baard; alles lijkt mogelijk met dit Photo-channel.

Wii Message Board

Vergeet handgeschreven briefjes op de koelkast of op het schrijfbord in de keuken. Wii-gebruikers kunnen voor elkaar berichten achterlaten op de console, zodat de thuiskomers weten wat zij gemist hebben (denk aan gemiste telefoonoproepen e.d.). Ook kunnen zij berichten verzenden naar consoles buiten hun eigen huis, via de Wiiconnect24 service. Snel even de buren vragen of zij even op jullie huis kunnen letten, even de hond uit te laten of uitnodigen voor een feestje. Ook kunnen gebruikers foto’s en berichten verzenden naar mobiele telefoons(!). Daarnaast zul je in deze inbox berichten krijgen als er een game ge-update kan worden. Denk aan een nieuwe auto of een nieuw wapen; hierdoor is de speelbaarheid van de desbetreffende game weer verlengd.

 1.   
  Ruudjee's avatar

  Ziet er goed uit; veel functies, toch overzichtelijk..

 2.   
  Design's avatar

  Idd, ziet er netjes uit.

 3.   
  Mick.W's avatar

  lollig