Eerste grote Nintendo Wii onthullingen een feit

Voor alle Wii-fans en iedereen die Nintendo gewoon een warm hart toedraagt, zijn het spannende tijden. Vandaag en morgen zal Nintendo de grootste geheimen van de Wii prijsgeven. De meest belangrijke informatie voor ons is natuurlijk een antwoord op de vraag wanneer de Wii zal uitkomen en voor welke prijs.

Vandaag was het eerst de beurt aan de Verenigde Staten en Japan. In de VS zal de Wii op 19 november verschijnen met een prijskaartje net onder de 250 dollar, ongeveer 197 euro. In Japan zullen de gamers iets langer moeten wachten, want daar zal de Wii op 2 december verschijnen. Voordeel voor hen is wel dat de Wii daar voor 25,000 yen van eigenaar zal wisselen, wat neerkomt op ongeveer 167 euro.

Voor beide releases geldt dat de Wii geleverd wordt met de game Wii Sports, waardoor je al meteen aan de slag kunt met diverse mini-sportgames. Tevens zal in het pakket ook een Wii-remote en een nunchuck controller zitten.

Volgens een artikel van de New York Times zullen losse games 50 dollar gaan kosten, terwijl downloadbare titels slechts 5 tot 10 dollar moeten opbrengen. Hieronder vallen bijvoorbeeld oude NES, SNES en Nintendo64 spellen, die je dus tegen een schappelijke prijs kunt binnenhalen. Verdere details over eventuele launchgames zijn nog niet bekend gemaakt, maar Nintendo gaf aan dat er voor het einde van dit jaar al 25 Wii-games zullen zijn.

De Wii’s online service zal voorzien worden van een reeks media-functies, zoals toegang tot nieuws en weerkanalen, web-browsing en het delen van digitale foto’s.

Natuurlijk is het nog maar afwachten wat dit precies voor ons in Europa zal betekenen, maar in elk geval hebben we nu enige indicatie van wat ons te wachten staat. Meer nieuws volgt morgen tijdens de officiële persconferentie voor Europa en zodra er meer bekend is, lees je het natuurlijk hier op GamersNet!

  1.   
    N Stone's avatar

    nog even wat nieuws voor de wii fans. de controller wordt op 2 standaard formaat batterijen voorzien van spanning, of dit penlite of ene ander formaat is nog niet bekent. tevens is niet duidelijk of oplaatbare baterijen bruikbaar zijn.

    tevens is aan gegeven dat $50,- voor games inderdaad de richtprijs is maar dat somigen games ook 60 of 70 dollar kunnen gaan kosten. of dit alleen tijdens launch is, is niet bekent.

    extra controller zouden ongever $40, en 20 voor de clasic controller (gamecube variant).

  2.   
    ChielB's avatar

    Klopt, alleen blijft het bij veel van dergelijke zaken erg regio-gevoelig. Het is nog vooral puur gokken en speculeren.

    We zullen dus gewoon even nog morgen moeten afwachten tot Nintendo alle ins en outs voor Europa bekend maakt. 8)

  3.   
    Boerenknecht's avatar

    De Nintendo Wii lijkt me aan de ene kant wel kiks, maar aan de andere kant ook weer niet. Daarintegen lijkt me de XBox 360 beter maar prijziger… maar dat is mijn mening erover

  4.   
    punk's avatar

    ik moet da ni hebbe brol 👿

  5.   
    Bub’z's avatar

    errr, heeft iemand een punk-vertaalmachine?

    🙂

  6.   
    Design's avatar

    Ja ik. 😛 Hij zegt dat hij de Wii maar niets vindt, en dat hij hem ook zeker niet moet hebben. 😉

  7.   
    Bub’z's avatar

    ohhh, bedankt Design 😀

  8.   
    Koen's avatar

    Ik vind het ook maar een vaag ding, maar het is wel origineel