Spring met je motor en hang aan een vliegtuig in Just Cause

Soms is een game erg goed vanwege een hoge mate van realisme. Maar soms kan een game ook echt geweldig zijn als het totaal onrealistisch en over-the-top is. Just Cause is zeker een game uit die laatste categorie en dat kunnen de pas uitgebrachte screens alleen maar weer bevestigen.

In Just Cause speel je CIA-agent Rico Rodriguez, die de corrupte en WMD-verzamelende regering van San Esperito omver moet werpen. Ook hier kun je gaan en staan waar je wilt en de hulp van de verschillende partijen die van het landje een kruidvat hebben gemaakt inhuren. San Esperito bestaat uit 1225 vierkante mijlen bergen, jungles, stranden, steden en dorpjes, die je te land, over zee en via de lucht kunt bezoeken, uiteraard met verschillende voertuigen. De ontwikkelaar, Avalance Studios, wil van Just Cause een realistische game maken, waar je als gamer met je eigen creativiteit te werk kunt gaan. Jij bepaalt dus de actie. Verder ben je niet gebonden aan onzichtbare muren of beperkingen en kan je San Esperito helemaal verkennen, zonder dat er ook maar enige laadtijd aan te pas zal komen.

[SCREENSHOTS]

Just Cause zal op 22 september verschijnen voor de PC, Playstation 2, Xbox en Xbox 360.

 1.   
  Krizzle's avatar

  Mooie screens, ziet er een beetje uit als Far Cry meets GTA. Lijkt me in ieder geval wel een leukere omgeving dan bijvoorbeeld bij GTA: SA.

 2.   
  Nirusu's avatar

  Jammer dat de gameplay kut is.

 3.   
  Mandamo's avatar

  Weet je wat ik zo über irritant vind? Dat auto’s enzo maar iets van 2/3 versnellingen hebben. Dat heb je in driv3r, dit spel, Saint’s Row. Dan hoor je al vrij snel hele tijd het zelfde geluid. GTA is echt de enige waarbij je niet de hele tijd hetzelfde geluid hoort.

 4.   
  J-Loco's avatar

  Jep Reflex je hebt gelijk, in Saint’s row vond ik het kut dat ik maar 3 versnellingen had maar na 3 versnellingen vond ik het al wel snel genoeg, omdat de stad tog klein en smal is. In Just Cause niet, daar zouden auto’s 5/6 versnellingen moeten hebben en met hoge speed door het scherm vliegen.

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  ben benieuwd ziet er goed uit niedegval

 6.   
  Mandamo's avatar

  @ J-Loco

  Ik bedoel niet dat het te zacht gaat, maar dat het geluid gewoon irritant gaat worden als je een tijdje rijd.

 7.   
  Design's avatar

  Ziet er vet goed uit. 8)

 8.   
  Rock-in's avatar

  Dit wordt een toppertje 🙂