Grote invasie in het rijk van Oblivion op komst?

Na de vele, kleine toevigingen voor The Elder Scrolls IV: Oblivion, lijkt het er op dat er een grote, nieuwe aanvulling in de maak is. Op de webshop van GameStop.com was voor korte tijd namelijk een pre-order te vinden voor een expansion pack, genaamd Knights of the White Stallion. Deze uitbreiding zou voor de PC zijn en op 21 november uit moeten komen. Toen enkele mensen van Gamespot met Bethesda Softworks contact hadden opgenomen, bleek korte tijd daarna de aankondiging te zijn verdwenen van de GameStop.com webshop.

Een apart verhaal, maar waar rook is, is vuur….dus zodra er meer bekend is over dit expansion pack, dan lees je het uiteraard hier op GamersNet.

In de RPG The Elder Scrolls: Oblivion is het mogelijk om het spel geheel non-lineair te spelen. Je mag dus allemaal zelf bepalen welke quests je doet en maakt dus min of meer je eigen verhaal. In Oblivion speel je in de Tamriel’s hoofdprovincie, Cyrodiil. In deze wereld moet jij op zoek gaan naar de werkelijke opvolger van de Keizer, sinds de moord van de vorige keizer is namelijk de poort naar de hel wereld Oblivion geopend en hebben demonen vrij baan in Cyrodiil. Jij moet het ware mysterie zien te ontrafelen wie de wereld van Tamriel vernietigd wilt zien.
Oblivion zal een gigantische hoeveelheid aan quests, wapens, items en equipment bieden en je mag naast je keuzes ook zelf kiezen of je een mens, elf, trol of dwerg bent en als warrior, wizard, knight, thief of één van de vele andere klassen en rassen door het leven gaat.
Naast de werkelijk prachtige graphics bevat dit deel ook een nieuwe kunstmatige intelligentie genaamd ‘Radiant AI’ die de Non Playable Characters zelf de keuze geeft wat te doen, gaan ze naar de kerk of stelen ze liever iemand anders buit. Ook dit zal dus helemaal non-lineair zijn.

De review van The Elder Scrolls 4: Oblivion vind je hier.
Voor alles over Oblivion verwijs ik jullie naar Danny’s column.
Benieuwd naar de geschiedenis rond The Elder Scrolls? Check dan deze column eens.

 1.   
  Tom's avatar

  Lol, Knights of the White Stallion, die quest heb ik gedaan. Toen ik eindelijk zo’n Knight was vond er echt niks aan. Toegang tot een verlaten hutje met wat Iron shit erin: Bullshit. Als deze expansion dit vetter gaat maken, dan ben ik wel in voor een snel bezoek aan de Media Markt.

 2.   
  Mandamo's avatar

  Heb jij m ook voor de PC dan? 😛

 3.   
  ChielB's avatar

  Dit belooft zeker wat meer te worden dan een standaard-update van wat magische spreuken of nieuwe grotten.
  Afwachten maar tot er meer info over uitgebracht wordt…. 🙂

 4.   
  J-Loco's avatar

  hehehe kheb de collectors edition op de PC gekocht, heb alle mods wel allemaal illegaal gedownload he 😛 beetje voor horsearmor en een grotje betalen, lauw ofzo :S maja deze game verveelt snel..

 5.   
  Tom's avatar

  😮 ‘Verveelt snel’? Je bent gek! Oblivion is een game waar je meer dan 100 uren in kan steken!

 6.   
  Mandamo's avatar

  Kan ja, maar als hij t gewoon een saai spel vind… 😛

  Je hebt trouwens nog geen antwoord gegeven op de volgende vraag:
  Heb je Oblivion ook voor de pc dan? (aangezien de uitbreiding voor de pc is)

 7.   
  ChielB's avatar

  Oblivion is voor zowel de 360 als de PC verschenen. 8)

 8.   
  Mandamo's avatar

  Weet ik, maar deze uitbreiding is alleen voor de pc, volgens het bericht.