Gigantische PlayStation 3-tekorten verwacht tijdens launch

Het is geen goede dag voor PlayStation 3-fanboys, zeker niet. Wanneer je denkt dat het alleen de Europeanen zijn die kunnen balen om het nieuwsbericht dat de PlayStation 3 is uitgesteld tot maart 2007, heb je het mis. Ook Japanners en Amerikanen kunnen niet blij zijn met het andere nieuws wat Sony vandaag naar buiten heeft gebracht.

Sony Computer Entertainment heeft namelijk bekend dat het ernstige tekorten verwacht tijdens die launch van de PlayStation 3 in Japan en de Verenigde Staten, op respectievelijk 11 en 17 november. Men kan voor die datum namelijk maar 500.000 exemplaren van de console klaar hebben liggen, 100.000 voor Japan en 400.000 voor de States. Zelf heeft het bedrijf al toegegeven dat dit enorme schaarste gaat veroorzaken, aangezien bijvoorbeeld de PlayStation 2 op zijn eerste launchdag miljoenen keren over de toonbank ging. Wanneer Europa ook een launch in november zou krijgen, zouden deze aantallen nog lager liggen.

Verwacht medio november dus veel beelden van mensen die in slaapzakken voor de winkels liggen, om verzekerd te zijn van hun PlayStation 3-console. Sony verwacht zelf dat het de beloofde miljoenen consoles pas een maand later, vlak voor kerst kan leveren. Hoeveel eenheden er ingepland staan voor de Europese launch van maart 2007, is niet bekend.

 1.   
  Cirdan's avatar

  jammer nu maar hopen dat het wel in maart komt;) dan heb ik wel weer genoeg geld 🙄

 2.   
  Kostya's avatar

  Jammer dat het is uitgesteld, maar tot maart vind ik het wel een beetje lang duren … 😛 maar aan het ene kant heb je wel langer de tijd om te sparen

 3.   
  Eggie124's avatar

  het zit niet mee voor sony.. miss komt het omdat ze de console oorlog aan het verliesen zijn!! 😛

 4.   
  Kostya's avatar

  Ik denk dat Sony te laat waren begonnen met het maken van PS3 maar dat willen ze niet toegeven en nu moeten we weer wachten.

 5.   
  G-Man's avatar

  Sony maakt zichzelf niet populair bij het publiek. Dat merkte ik wel toen ik wat rond zat te zoeken naar forumreacties op google… De één irriteerd zich mateloos omdat alle X360-fanboys de PS3-fanboys nu hard uitlachen en de ander was van plan zijn Sony-TV te molesteren en een Philips-HDTV te gaan kopen met een X360-Wii combinatie 😛 Noujah, als ik echt zo graag die PS3 zou willen dan kunnen die 4 maandjes extra wachten ook niet veel meer boeien. Je wilt hem of je wilt hem niet.

 6.   
  Wouter's avatar

  Xbox 360 rulezzz! Ps3 sucks! 😛

 7.   
  kingofthegamers's avatar

  wel stom voor sony maar ze konden meteen bij de start van de productie al weten dat het mis gaat
  punt 1 ze zijn laat begonnen
  punt 2 van die blu ray lasers kan een grote fabriek meschien net tussen de 100 en 1000 lasers per dag maken

 8.   
  CrimineelTjE's avatar

  zo als cabouter zegt xbox360 rules:P:P

  ps3 sucks:P:P

 9.   
  TheProf82's avatar

  lol ps3 OWNED by microsoft

  MS moet winneeee 😛 😛 😛

 10.   
  Rijstekorrel's avatar

  @CrimineelTjE

  ps3 sucks helemaal niet je heb er nog nooit op gespeeld waarschijnlek.dus dan kan je ook niet oordelen.

  ps3 en 360 rulez alle 2 gewoon zowiezo denk ik wel omdat hun voor ganger ook goed was.de wii heb ik nog geen idee van

 11.   
  Fawaka-W's avatar

  wat een stelletje kinderen hier…

  hoe kan iets zuigen als het nog neit uit is ???
  hoe kan iets winnen als het nog geen echte concurentie heeft?

  maar even op die uitspraak sony = owned by MS (dit moet ff sorry (A))

  de ps2 verkoopt over de hele wereld per maand nog 5x zoveel als de xbox360:)
  de gameverkopen en aantallen zijn op de ps2 nog vele malen hoger dan op de xbox360….

  dus wie own wie nou ? een oude generatie verslaat de nextgen console van een ander bedrijf kwa verkopen….

 12.   
  TheProf82's avatar

  Goede vergelijking wieriemaster. Weer komt je Sony Fanboyisme naarboven. Hoe wil je ooit de PS2, die al 6 jaar uit is, een gigantische game-scala heeft, en veel populairder is in Japan, gaan vergelijken met een console die nog maar 9 maanden op de markt is? Die vergelijking is net zo laag(bij de gronds) als je IQ. Maar je maakt altijd pro-sony opmerkingen, triest ventje 🙄

 13.   
  Cirdan's avatar

  the battle of the next gen is starting 🙄 en ik ben met Wierie eens;)

 14.   
  Rijstekorrel's avatar

  @wieriemaster

  whaha die ziet wieriemaster nu zeggen ze niks meer :D.is wel een goeie een console van de oude generatie verslaat nog steeds een next-gen van de concurent 😛

 15.   
  G-Man's avatar

  Denk verder dan dat. De enige reden waarom de PS2 nú nog lekker verkocht wordt is omdat het een fijn apparaatje is voor een lage prijs waarvoor je een ruime keuze aan games hebt. DUH! Tuurlijk verkoopt dat beter dan een willekeurige next-gen console 😛 Dat de games meer worden verkocht is ook het domste om te zeggen als je het mij vraagt. Er zijn, omdat de PS2 al jaren in de winkel ligt én marktleider is, gigantisch veel PS2’s verkocht en zijn er gigantisch veel mensen die nú nog games daarvoor kopen. De X360, die nu 9 maanden uit is, heeft nog niet veel van een kans gehad tegenover de game-verkoop cijfers van de PS2. Ik ben benieuwd hoe dit er allemaal uitziet over een jaar of 2/3.