Playstation 3 niet in volledig HD geleverd

Sony’s Playstation 3 zal vooral draaien om next-gen. Graphics, geluid en gameplay moeten allemaal van de hoogste plank zijn, waar Nintendo met haar Wii voor innovativiteit kiest. En dus moet alles in High Definition worden gedraaid en hebben we dus allemaal een HDTV nodig. Nadat we een fortuin voor die HDTV hebben neergelegd, moeten we de Playstation 3 zelf natuurlijk ook nog halen. Echter, het nieuws is datje er dan nog niet bent. Je koopt een PS3, maar krijgt daar volgens de officiele site van Sony geen HD-kabels bij. En dus moeten we die ook nog aanschaffen, wat al gauw richting de 30 á 40 euro zal gaan kruipen.

De volledige Q&A is hier te vinden.

  1.   
    Copyc@t's avatar

    gaan we weer bashen??
    Op de eerste plaats gaat het hier om Amerika, op de tweede plaats de xbox360 is ook een HD console, daar zaten ook gewoon de standaard kabeltjes bij. Deze heeft dan wel geen HDMI aansluiting, maar een scart dat had d’r bij Micorosoft makkelijk afgekunt. Ook bij mn PS2 had standaard kabeltjes . Ook mn Xbox.

    Ik heb gewoon zelf een goede scart kabel gehaald, met de lengte die ik nodig had. Voor de PS3 haal ik een HDMI aansluiting van de kwaliteit en lengte die ik noodzakelijk acht. Bij de mediamarkt liggen er al goeie voor een eurotje of twintig. Houd toch eens op met die flauwekul. Doe dat dan ook bij Microsoft en ben eens niet zo eenzijdig in de berichtgeving.

  2.   
    glitchman's avatar

    @ copycat
    de xbox360 word geleverd met een component kabel. Dat is een kabel dat het HD signaal kan doorgeven. Dus een hd kabel.

  3.   
    Fawaka-W's avatar

    tja lsje toch al 600 euro aan een console besteed wat maakt die 30 euro extra dan uit :p

  4.   
    Design's avatar

    Inderdaad, vind ik ook Wierie. 😉

  5.   
    J-Loco's avatar

    @Copycat

    Valt me op dat jij de PS3 met je leven verdedigt zeg, misschien moet de PS3 zijn troon wel gaan overhandigen aan Nintendo of Microsoft. Er word niet gebashed, er word nieuws gepost op deze site maar denk ff na. Dit nieuws is niet door een GN medewerker verzonnen maar is van de site van Sony afgehaald, en omdat er 40 euro word gezegt is dat niet bashen. Weet je wat bashen op elkaar is? Dat sony tegen nintendo zegt dat hun controller niet goed is met dat motion sense en daarna flopt hun eigen kut banaan controllertje (De designer daarvan moet dood) en dan jatten ze die van Nintendo maar, en dan nog zeggen dat het niks met Nintendo’s controller te maken heeft.. YEAH RIGHT!

    Kruip maar weer zweetend terug in je hoekje om je grote helden te verdedigen 🙄

  6.   
    kingofthegamers's avatar

    sony is egt een AFZETTER zij willen alleen maar geld geld geld zien en verder kan iedereen oprotten ze hebben niet eens een goede service bij sony draait het 100% om geld en microsoft en nintendo ook wel maar niet 100%…. kut sony

  7.   
    Ruudjee's avatar

    [hoest] Fanboy [/hoest]

    Sony is af en toe wel eens duur ja, maar ze betalen het ook echt wel terug. Moet je eens kijken hoeveel PS2 spellen er op de markt gebracht zijn enzo!

  8.   
    J-Loco's avatar

    En die PS2 games zijn gratis?

  9.   
    Cirdan's avatar

    ben ook met je eens Wierie;) wat maakt die 30 euro uit

  10.   
    G-Man's avatar

    sony is egt een AFZETTER zij willen alleen maar geld geld geld zien
    Ik kan me nog herinneren dat dat ook van MS werd gezegd 😛

    Zo zie je maar weer, de ‘grote jongens’ ruzieën verder over wie er nou het beste is en gooien met grote functies, dure kwaliteitseigenschappen en natuurlijk de beste ‘next-gen’-games. Vervolgens keutelt Nintendo daar nuchter tussendoor en brengt een prachtig, klein en goedkoop apparaatje op de markt die wel heel erg veel mensen zouden willen hebben 😛

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    wat zeuren mensen er zal wel een kabel bij zitten alleen niet voor hd kwaliteit .maar zoveel mensen hebben nog geen hd-tv of geen goeie hd-tv die opelicht zijn met hd ready.dus die kabel maakt ook niet echt uit

  12.   
    mazdaman's avatar

    @ Bericht.

    Het is jammer dat er geen HDMI-kabel bij zit. Maar er zit echt wel een component kabel bij net al bij de Xbox 360 🙂

  13.   
    G-Man's avatar

    Reactie door Crimineeltj op zondag 03 september, 2006 – 12:57
    wat zeuren mensen er zal wel een kabel bij zitten alleen niet voor hd kwaliteit
    .maar zoveel mensen hebben nog geen hd-tv of geen goeie hd-tv die opelicht zijn
    met hd ready.dus die kabel maakt ook niet echt uit

    HD-TV is op het moment nog erg duur. Dus is dat wel logisch, maar net als met CRT-beeldschermen denk ik niet dat het nog lang zal duren voordat de gewone resolutie-TV’s uit de markt verdwijnen. HD-TV is duur, maar in de toekomst zal het gegarandeerd een standaard worden. Aangezien de huidige next-gen consoles nog wel een jaar of 5/6 mee zullen gaan denk ik wel dat tegen die tijd een erg groot deel van de mensen, vooral gamers, een HD-TV heeft.

  14.   
    Copyc@t's avatar

    Jloco ruik ik hier een op zijn tenen getrapte nindie??
    Hou toch op met die belachelijke Sony steelt van Nindie gezeur, dat is achterhaalde KUL.. Jaren hebben nindies onder een steen gezeten nu de Wii eraan komt gaan ze massaal allemaal tegen Sony aantrappen. Xbxots doen dat al sinds ze op de markt zijn, omdat Micro gewoon NIET kan winnen van Sony. Niet bij de xbox en ook niet bij de xbox360. Dat garandeer ik je.

    Nindie zet al zijn geld op de Wiimote en bij de rest hardware; blijven ze een behoorlijk stuk achter, dat is een feit. Kom niet met het DS verhaal aanzeuren. Dat kun je niet vergelijken met de consolemarkt. Nindie is altijd al de HH markt leider geweest. Sony zijn PSP draagt gewoon goed mee voor de eerste HH. Sony is nu de marktleider op console gebied, na de eerste Wii hype staan de zaken nu anders, ook in Japan is de PS3 iets meer gewilt als de Wii. Laten we maar eens een paar jaar wachten en kijken of de Wii for the win is gegaan.

    Jloco En die PS2 games zijn gratis? Nee maar er is wel een platinum serie en nindie houd zelf de oude Cube games op de zelfde prijs als bij de realese, tis dat de winkels ze afprijzen anders bleven veel cube games in de rekken staan omdat Nindie zelf te arrrogant is om de prijzen te verlagen. Nintendo doet het niet voor de gamers maar net als de rest voor HET GELD alleen is Nintendo een graadje erger als de rest.

  15.   
    G-Man's avatar

    @ Copyc@t: Iedereen wil winst maken, waarom denk je anders dat die mensen jaren werken aan consoles en games, voor de lol? De hele wereld draait om geld, zo hard zit de wereld nou eenmaal in elkaar. Bedrijven investeren in iets waarmee het denkt veel winst te halen. Als al die bedrijven wel games zouden maken speciaal voor de gamers dan zoudan alle games wel gratis zijn.

    Microsoft en Sony hebben het idee om te investeren in goede graphics, vette performance, dikke online mogelijkheden en zoveel mogelijk media-opties. Dat kost veel geld in de ontwikkeling en daardoor is de prijs in de winkel ook duurder. Sony en Microsoft bepalen de prijzen zó dat zij er wel winst op kunnen maken en dat is net wat meer geld dan je fijn zou vinden. Nintendo investeerd meer geld in de gameplay en controlls, dat heeft veel lagere productiekosten en dus kunnen ze een veel lagere prijs schatten waarmee ze winst kunnen maken.

    Nintendo heeft trouwens net zoals Sony veel afgeprijsde games. Heb je al die Players Choice-uitgaven dan nog nooit zien liggen?

  16.   
    J-Loco's avatar

    Wou ik net zeggen, player’s choice. Copycat is een fanboy joh, laat hem opkijken tegen zijn grote held Sony 😛

  17.   
    Cirdan's avatar

    J-loco jij bent gewoon een fanboy van 360

  18.   
    Rijstekorrel's avatar

    en ik heb z’n hekel aan fanboy’s 😀

    geef andere consoles ook een kans ik heb zelf ookj een ps2 gekocht omdat ik de xbox eerst niks vond .en de gamecube zowiezo spraken ze spellen me niet aan maar ik ging hem niet afzijken.maar toen de xbox controller s uitkwam heb ik wel een xbox gekocht en ben er net zo blij mee als me ps2.

  19.   
    Design's avatar

    Inderdaad, je kan echt nog niet gaan vergelijken, want de PS3 en de Wii zijn nog niet uit, dus wacht gewoon af tot ze allen uit zijn en vergelijk dan. Dan pas kan je zeggen welke console nu heer en meester is. 😉

  20.   
    Copyc@t's avatar

    Boem mij geen fanboy want dat ben ik niet!!

    Laat ik even wat duidelijk maken;
    Kijk de Wii games zullen graphics niet veel verschillen van de cube games en Qua physics en AI zal de Wii achterblijven simpelweg omdat de processor kracht er NIET is.

    De Wii kun je niet vergelijken met de andere twee, bij alles blijft de Wii achter alleen de besturing is ANDERS om dat next-gen te noemen is een oversteament.
    Voor mij is next-gen dat allles een flinke stap vooruit gaat niet alleen graphics maar ook A. I. en physics

    Nintendo is altijd eigenwijs geweest. Heb je al eens Gears of War gezien of Heavenly Sword?? Dat zijn maar een paar voorbeelden van games die de Wii NOOIT zal kunnen trekken, simpelweg omdat de processor kracht er niet is. En dat is nog maar het begin. De meeste games die voor de PS3 en de xbox360 gemaakt zullen worden door Third party developers zullen NOOIT IN DIE VORM op de Wii te zien zijn. Alles moet worden naar ondergeschroeft, ook de volledige Unreal 3 engine trekt de Wii gewoon niet. De developers zullen zich het meeste moeten focussen op de besturing van de Wii en ik heb al voorbeelden gezien ja ook Red Steal dat dat niet van een leien dakje gaat en Ubisoft is niet de minste. De besturing vraagt extra codes en dat moet toch ergens vandaan komen.

    Lets face it Nintendo gooit alles op de besturing van de Wii de rest blijft gewoon achter. Of de besturing ALTIJD werkt zoals het moet werken is nog maar eens afwachten. Maar dat MOET want daar is het hele concept rond de Wii om opgebouwd. Als het verschil tussen de Wii en de PS3 en de 360 groter en groter wordt, want dat gaat gebeuren wil ik nog wel eens zien waar de meeste mensen voor kiezen. Eerlijk is eerlijk de meeste mensen kijken ook of een game eyecandy graphics heeft. Gamen is een totaal ervaring die je met je ogen oren en het gevoel doet.. Op een paar punten heeft de Wii gewoon het nakijken.

  21.   
    Narcist's avatar

    Ik heb een aantal in-game beelden van Wii-games gezien, en dat ziet er zeker niet verkeerd uit. Okay, de 360 en de PS3 kunnen betere graphics afleveren, maar de Wii kan het zeker bijbenen!

  22.   
    Diede's avatar

    Forum: Xbox Games Geplaatst: 03 Dec 2005 23:22 Onderwerp: Ga je een Xbox 360 kopen

    Jackson15: geef mij maar de PS3! PS3 rulezz:D

    Jackson15 in deze post: J-Loco ben je 360 fanboy ofzo?

    Ga nou niet anderen beschuldigen terwijl je zelf een voorstander van de PS3 bent…

  23.   
    Diede's avatar

    Edit: valt me ook op:
    alles wat niet-hemel-in-prijzerig voor de PS3 is, is een 360-fanboy.
    Zelfde geldt andersom.

  24.   
    Mandamo's avatar

    @ Copycat,

    uit je bericht maak ik dus op dat next-gen voor jou is dat de graphics beter zijn en gewoon een betere CPU kracht. Dat is misschien voor jou zo maar Nintendo ziet het anders, ze willen een andere weg inslaan waar bij het spelen van een spel nog interactiever word, persoonlijk vind ik dat heel goed bedacht.

    PS3 en Xbox360 houden het meer bij betere graphics en processorkracht, waarbij xbox360 ook heel goed online bezig is. Aangezien de PS3 nog niet uit is kan ik nog niks van de PS3 zeggen maar volgens mij gaat de PS3 zich vooral op singleplayer specialiseren. Zo gaat iedere console dus een beetje een eigen weg en is er een console voor iedereen. Fanboy gedrag van “Wii trekt de Unreal 3 engine niet eens” is dus niet van toepassing.

    Maar goed, dat vind ik.

  25.   
    Dilliemaster's avatar

    pfffff
    ik ga dat ding tog nie kopen weet je wel niet hoe duur man 👿

  26.   
    Dilliemaster's avatar

    nou ik denk met alles en dan bedoel ik ook die HDTV ben
    ben je in de richting van ongeveer 1500 kwijt 😕

  27.   
    G-Man's avatar

    Dat is waar je de prijs/kwaliteit-verhouding tegenkomt 😉 …en het volume van je spaarrekening 😥

    @ Copyc@t: De Wii trekt de UE3 met groot gemak, het hangt er puur vanaf wat de developer doet met de game. Een PC hoeft nu toch ook niet per sé een GeForce 7950GTX te hebben met quad-SLi en de nieuwste AMD-CPU om een game als CoD2 te trekken? De enige reden waarom de Wii Gears of War niet aan zou kunnen is vanwege de zeer hoge graphics, de rest maakt geen reet uit. Als Epic alleen al de graphics zou down-graden, zoals de grootte van de textures halveren, trilinear texture filtering, geen soft shadows en dynamic lights, en *pling*, dan draait ie ook op de Wii.

    Zoiezo, hoeveel mensen spelen nu nog games als Warcraft 3 en CoD, heel veel mensen kan ik je garanderen. Graphics zijn niet primair nodig om goede games te maken. Nogiets, voor de Wii betaal je geen 400 of 600 euro, verwacht dan ook niet dat je spullen krijgt die dat wel waard zijn.

    En aub mensen, stop eens met dat “fanboy dit” en “fanboy dat”, daar lok je alleen maar ruzies mee.

  28.   
    Cirdan's avatar

    @ Diede

    🙄 damn niks beters te doen? ik hou wel op om comentaar te geven op mensen die PS3 haten enz..;) kon je ook wel vragen maarja..

  29.   
    Diede's avatar

    Is goed hoior. Vond het alleen beetje gek waarom je iemand uitmaakte voor fanboy.

  30.   
    Cirdan's avatar

    vroeg er dan eerst maar om in plaats dat je alles van mij gaat zoeken, bespaarde jou weer wat tijd….nouja iedereen zegt het, maar ik hou wel op.

  31.   
    Gast's avatar

    Man als je de ps3, 360 of wii zo goed vindt koop hem dan toch gewoon. Wat maakt het uit wat andere er van denken als jij het maar het goed vindt. 🙄