Windows Vista vordert snel, binnenkort eerste releasekandidaat

Microsoft is al een lange tijd druk bezig met Windows Vista, dat al meerdere malen is uitgesteld. Natuurlijk is iedereen erg nieuwsgierig naar wat deze nieuwe Windows ons voor nieuwe mogelijkheden zal bieden. Daarvoor heeft Microsoft inmiddels twee beta-versies voor op internet gezet die iedereen mag uitproberen. Volgende week zal er een Release Candidate 1 uitkomen.

Volgens Jim Allchin, een met pensioen gaande Windows chief, zijn er al flink wat vorderingen gedaan sinds Beta 2 van mei zoals een verbeterde user interface, meer device drivers en verbeterde prestaties. Allchin zegt dat programmeurs het beste de RC1 kunnen gebruiken voor het certificeren van software.

Microsoft wil Windows Vista nu zo snel mogelijk afhebben zodat ze in november al leveringen kunnen doen naar grote bedrijven en Windows Vista in januari overal kunnen verkopen. Eerder deze week heeft Microsoft al per ongeluk wat informatie doorgelekt over de prijzen. Windows Vista zal in Amerika in twee versies verschijnen, een basic voor $233 en een premium voor $269.

Microsoft weigerde te vertellen of de testers van beta 2 ook de beschikking krijgen over de eerste Release Candidate.

 1.   
  Maddy's avatar

  Aardig wat geld weer ๐Ÿ™„

 2.   
  G-Man's avatar

  Daarvoor zijn beta-versies ๐Ÿ˜‰ Zoals je in het bericht kunt lezen zijn er sinds beta 2 al flink wat verbeteringen geweest dus ben ik benieuwd hoe Vista nu presteert.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  rc1 was al klaar en word al getest

  maar idd wat een geld ik heb me xp lekker van internet en me serial code ook en me serie code is nog legaal ook :P.kan gewoon windows update doen en dingen van de site van microsoft downloaden zoals windows defender :D.

  maar ik heb vista ook getest maar ik vond het echt niks vind xp stukken beter nog.en kom op man 15 gb voor windows vista instalalatie niet een beetje overdreven

  @G-Man

  ja idd daar heb je gelijk in daar zijn beta’s voor

 4.   
  Nielskuhhveki's avatar

  wat is da :S

  sorry maar k snap er niej veel van

 5.   
  Mick.W's avatar

  man wat een geld

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Niels13

  windows vista is de opvolger van windows xp.

 7.   
  Nielskuhhveki's avatar

  ow ty

 8.   
  Design's avatar

  Qua prijs vind ik het nu toch ook niet zo overdreven. Het is tenslotte wel een besturingssysteem. Trouwens wanneer Windows Vista standaard wordt, zal de prijs automatisch dalen. ๐Ÿ˜‰

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Design

  windows vista standaard op pc’s word geleverd zul je bedoelen dat zal niet lang duren zodra die uit is zul je alleen nog maar pc’s met vista zien en soms xp nog messchien.