Bully ondergaat Latijnse gedaanteverwisseling

Uitgever en ontwikkelaar Rockstar heeft Eurogamer verteld dat het controversiële spel Bully een naamsverandering zal krijgen. Vanaf nu zal de game als Canis Canem Edit door het leven gaan, wat Latijn is voor Hond eet Hond. Er is verder niets bekend gemaakt wat de reden achter deze nieuwe, wellicht minder aansprekende titel is. Toch zijn er wel sterke vermoedens als je kijkt naar alle kritieken die het spel de laatste tijd over zich heen heeft gekregen. Vandaar dat er voor een andere naam is gekozen, die niet zo sterk verwijst naar pesten als een leuk tijdsverdrijf.

Rockstar wist verder te melden dat deze wijziging geen gevolgen zal hebben voor de release van de game, ondanks dat alle reclame en covers opnieuw gemaakt moeten worden.

In Canis Canem Edit speel je Jimmy Hopkins die, te midden van pestkoppen, strenge leraren en een schoolhoofd die het op hem gemunt heeft, zijn hoofd boven water moet zien te houden. Ondanks dat in deze game scheetzakken, waterballonnen en stinkbommen de wapens in de game vormen, stuit deze game op meer weerstand dan menig shooter. Dat komt namelijk omdat de game de nadruk legt op pesten, iets wat gevoelig ligt bij menig links-georiënteerd politicus. Er zullen geen doden vallen en er zal ook geen bloed vloeien in het spel. De game heeft echter nog geen rating gekregen.

Canis Canem Edit komt op 20 oktober exclusief voor de Playstation 2, al zijn er vermoedens dat het spel ook nog voor de Xbox zal verschijnen.

 1.   
  Design's avatar

  Omg, wat een naam… Nu spreekt die toch niemand meer aan. 😕 Plus, zelfs alle reclame moet opnieuw gemaakt worden. Echt dom vind ik dit.

 2.   
  DARKSPEAR's avatar

  godverdomme komt hij niet op de 360 egt ******

 3.   
  WoKingNL's avatar

  lol wat een naam lijkt net een ziekte ofzo 😕

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  wtf is dat voor naam slaat nergens op

 5.   
  ChielB's avatar

  Het blijkt dat Canis Canem Edit de Latijnse ‘ondertitel’ is die op het logo staat van de school waar je in de game naar toe gaat (Bullworth Academy). Het is geen pakkende titel, maar wel eentje die minder vervelende aandacht trekt en dus ook eentje die niet zomaar gekozen is.

 6.   
  Ruudjee's avatar

  OMG, Wat een naam 😮 Hondehond ofzoiets, JA ik doe latijn, maar het is niet mn sterkste vak 🙄
  Kga deze game sowieso niet halen 😀

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ChielB

  ja kijk dan kan die naam weer wel als die school zo heet.maar als naam voor een spel kan echt niet 😀

 8.   
  Geck-o's avatar

  ik vind het echt een enorm vette titel 😀
  Hond eet hond 😛

 9.   
  ChielB's avatar

  Heeft geeft het idee achter het spel ook nog steeds prima weer: pesten en gepest worden.