Assassin`s Creed tóch naar de Xbox 360!

Wel, niet, wel, niet, wel, niet en uiteindelijk wél. Het was lange tijd onduidelijk en touwtrekken of Assassin’s Creed ook naar andere platformen dan de PlayStation 3 zou komen. Al tijdens de E3 lekte via Ubisoft nieuws uit dat de game vermoedelijk ook naar de Xbox 360 en PC zou komen, maar later werd dat weer glashard ontkent. Nu heeft een woordvoerder van Ubisoft het gerucht dat Assassin’s Creed naar de PC gaat komen inmiddels tegenover de Amerikaanse website GameSpot bevestigd.

    Assassin’s Creed PC will indeed see the light some day. Details will be provided at a later date.

…dat was gisteren te lezen in het nieuwsbericht dat Assassin’s Creed naast de PlayStation 3 ook op de PC ging verschijnen. Dit nieuwtje vergrootte de hoop naar een Assassin’s Creed voor de Xbox 360 natuurlijk ook weer een beetje, maar nu is het schaap toch echt over de dam. De Amerikaanse gameswebsite 1-UP komt namelijk met het nieuws dat er in het oktobernummer van Electronic Gaming Monthly een groot artikel getiteld ‘Killing an Exclusive’ te lezen zal zijn, waarin Assassin’s Creed voor de Xbox 360 uit de doeken zal worden gedaan. Het Britse Official Xbox 360 Magazine sluit zich hier bij aan, vanaf 3 oktober zal namelijk een world-exclusive preview te lezen zijn.

Luttele ogenblikken na dit nieuws kwam IGN met het bericht dat het de officiele bevestiging van Ubisoft had ontvangen dat de game in ontwikkeling is voor de Xbox 360. Sterker nog, we kunnen de eerste twee screens van de game al tonen en de game zal tegelijkertijd met de PlayStation 3-versie in het begin van 2007 verschijnen. Daarnaast wordt de game ontwikkeld door Ubisoft Montreal. Wat je noemt ‘Killing an Exclusive’…

Assassin’s Creed speelt zich af tijdens de derde kruistocht, in 1191. Jij neemt de rol aan van een gevreesde huurmoordenaar Altaïr. Altaïr heeft maar 9 vingers. Op de plaats waar hij een vinger mist, zit een vlijmscherp mes. Het betreft hier een switchblade, een mes dat naar eigen wil ingetrokken kan worden, waardoor niemand merkt dat daar ooit een mes gezeten heeft. Maar waarom mist Altaïr die vinger? Zit daar een verhaal achter? Heeft hij bewust zijn vinger eraf gesneden zodat hij optimaal van zijn wapen gebruik kan maken? Vragen waarop ik jullie het antwoord voorlopig schuldig moet blijven.
De setting voor al je acties zijn steden als Jeruzalem en havenstad Acre. Deze zijn met een pietepeuterig gevoel voor perfectie nagemaakt, het voelt allemaal heel echt aan. Elke actie heeft zo zijn gevolgen, en élke actie zal gevolgen hebben op de verhaallijn, iedere speler zal een ander verloop van de game ervaren. Qua gameplay is een Prince of Persia-achtig avontuur te verwachten met veel geslinger, geklauter en natuurlijk massa’s geweld. Voor meer info kun je terecht in onze preview.

Assassin’s Creed zal in maart 2007 op de PlayStation 3 en Xbox 360. Logischerwijs zal de PC-versie dan ook in die periode uitkomen, maar dat is nog onzeker.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    MC TiM's avatar

    Mooi nieuws voor de xbox360 bezitters, lijkt mij namelijk een toppertje in spé.

  2.   
    ChielB's avatar

    Goed stukje pre-marketing van Ubisoft om de game toch wat meer te hypen. Zeker positief nieuws voor de 360-bezitters, maar ook voor de mensen zónder een next-gen. Maakt de keus weer wat moeilijker. 🙂

  3.   
    J-Loco's avatar

    YESSS Deze game haal ik GELIJK voor me 360 bij de release!

  4.   
    Mandamo's avatar

    Jaah! Dit maakt mijn dag weer goed! 😛

  5.   
    Design's avatar

    Ik neem hem wel voor de PC. 😉

  6.   
    WoKingNL's avatar

    beter dat hij op de xbox360 komt ik dacht al dat ik hem nooit had kunnen spelen. 😀

  7.   
    Tom's avatar

    Yeah! Mix wat Prince of Persia met een vleugje Splinter Cell, vervolgens een middeleeuws tintje erdoorheen en je hebt een toppertje. Die zit rond Maart te spinnen in mijn 360!

  8.   
    G-Man's avatar

    HA! Mooi 😛 Hier verliest Sony toch een van de beste exclusives mee 🙄 Jammer voor Sony, super voor Microsoft 🙂

  9.   
    marC.nl's avatar

    Deze ga k zeker hale..:D

  10.   
    J-Loco's avatar

    Microsoft zit echt helemaal in de gaming bizz, ze jatten al Sony’s exclusive’s weg! En de belangrijkste 2 zijn weg, namelijk GTA en Assasins Creed!

  11.   
    Copyc@t's avatar

    wat een fanboy gebazel hier, Deze game is NOOIT exclusief geweest voor de PS3 alleen door Ubi voor de PS3 aangekondigt, dat deze game multiplatform ging was een kwestie van tijd. En de versie getoond op de E3 liep op een p.c. niks xbox360.

    Fanboys chill out…….

  12.   
    Diede's avatar

    Hiep hoi, dat wordt vechten tussen de redactieleden 😛